tisdag 28 april 2009

Uppdatering barnrum

Det kan ju tyckas att vi har tillräckligt med projekt just nu med både garagebyggande utomhus och nytt sovrum på gång. Och jag har lovat Lars att vi inte ska göra något med barnrummet förrän i sommar. Men - det var ingen som sa att jag inte kunde PLANERA barnrummet...!

Det hade onekligen underlättat att veta om det blir en pojke eller flicka - inget könsneutralt tjafs här inte, är det flicka blir det rosa och är det pojke blir det blått! Dessvärre har vi en envis liten bebis på gång - efter tre ultraljud så har vi en läkare som chansar på pojke och två ultraljudsbarnmorskor som chansar på flicka. Men ingen som kan säga helt säkert. Fint.

Hade ju inte tänkt göra några våldsamma förändringar i rummet, det ska fortfarande vara mycket vitt. Golvet ska målas vitt och väggarna ska fortfarnde vara vita - utom en fondvägg. Det är väggen där byrån står idag, där spjälsängen ska stå så småningom, som ska få tjocka horisontala ränder i ljusblått eller rosa. I en av ränderna tänkte jag texta namnet i en metallicfärg (det är alltså här det hade underlättat att veta könet...). Hittade en färgkarta från Jotun med deras metallicfärger på ett byggvaruhus i stan i helgen med flera fina varianter att välja mellan!
.
Det blir färg från Jotun Sens ("mild" färg för allergiker och gravida) för ränderna och Jotuns Metallic-serie till textningen av namnet

Lite mörka bilder inser jag nu men ni får kanske en känsla för metallicfärgerna?

Blir det blått.....

....eller blir det rosa? Återstår att se tydligen...!

Oavsett vilket så kommer det att matcha finfint till mobilen från Par Courrier!

6 kommentarer:

Josefin sa...

Åh, sånt här gillar vi! Barnrum! Vita väggar med fondvägg är givet, då kan man ju alltid byta ut textilier och dekorationer lite smidigare :) Trots att vi ändå "bara" har två barn har jag nog gjort...(räknar) FEM barnrum. Nu i slutändan så är väggarna VITA (Wilma har rött/rosa och Elsa lindblomsgrönt/rosa/brunt) Vilken tokig liten rackare som bor i magen som inte vill visa upp sig :) Vi gjorde två köns-UL på Elsa och dom kunde inte säga flicka till 100%. Men sköterskorna sa till mig att det ofta brukar vara en tjej då det är svårt att se. En killes kön ser dom alltid. Men, ni får väl ge ett UL en sista chans kanske?! För självfallet underlättar det ju o veta VEM som bor i magen. Ja, jag följer upp med spänning! Hoppas att allt är fortsatt bra med dig. Njut! Massa kramar J.

Ps. Vet du någon bra sajt med köksinspiration? Projektet är i gång igen! Hurra!

Charlottas hemmaplaner sa...

Inget är som väntans tider... Själv räknades jag som gammal-gravid och riskfall och fick göra fostervattenprov båda gångerna. Så jag hade allt klart från vecka 14. Praktiskt, men också lite trist. Man vill ju suga på karamellen lite, eller hur? Förstår att det kliar i fingrarna efter att fixa iording barnrummet redan nu. Men ni kommer att hinna detta när babyn är född. Det dröjer ju många veckor innan man låter barnet sova i eget rum. Första tiden är det mest praktiskt att ha en liten korg eller vagga bredvid sängen. Sedan kommer babyn säkert att sova emellan er mesta tiden ändå. Det är skönt att slippa gå upp mitt i natten för att amma...

Sköt om dig!

Kram //Charlotta.

Maria sa...

Hahaha, jaså du kan inte låta bli.... Klart du ska börja fundera på hur du vill ha det i bebisrummet. Fast det är ju precis som Charlotta skriver att man den första tiden ändå inte har användning av barnkamman ändå. Ni hinner få klart där i tid ändå ska du se.

Har för mig att du tidigare skrivit att det lutar åt en pojke..??? Vad det än är kommer du givetvis att bli störtlycklig. Rosa vs blått spelar mindre roll.

Hoppas allt är väl annars. Hur går det med dina gravidsymptom. Illamående? halsbränna? kissnödig stup i kvart? sugen på något mysko på konstiga tider? Fötter som plötsligt vuxit två storlekar? osv,osv.... Berätta!

Kram på dig

Maria

StrandviksVillan sa...

Spännander tider nu!!
Vitt är ju perfekt som bas. Om bebisen sover i ert rum från början så kanske ni kan göra allt annat klart innan och bara måla ränderna och texten efter han/hon är född?

Jag har kollat varje gång vilket kön jag väntat, men har alltid själv vetat redan innan läkaren sagt det :) Tycker att det blir mer som en riktig person i magen om man vet, än om det bara är "bebisen".

Må så gott - båda två - eller alla tre! :)

Soltorp sa...

Åh så roligt! Det finns ju så mycket snyggt...lycka till!

Suz sa...

låter jättefint gumman! men vad händer sen när nästa knatte kommer??! det kanske blir en av andra könet.. ;))