söndag 26 april 2009

Ny tittel: Förste Betongblandare

Japp, nu kan jag lägga till en ny tittel på visitkortet - Förste Betongblandare. Det har jag nämligen blivit utnämnd till idag av min käre sambo. Han har ägnat hela helgen åt att mura mur till garaget och efter att ha storstädat hela huset igår så gjorde jag honom sällskap ute idag.
.
Jag blev satt vid betongblandaren med uppgift att se till att Lars hela tiden hade en perfekt blandning av betong att hämta hos mig. 1 spade med betong, 3 spadar med sand och vatten från trädgårdsslangen på det - lätt som en plätt. Och faktiskt ganska roligt - min favoritlek i sandlådan när jag var liten måste ha varit att blanda lera, hade någon konstig känsla av igenkänning!?
.
Hursomhelst, Lars har varit duktig med betong och lecablock i helgen och fått nästan hela muren på plats, bara ett lager till saknas innan "kronan" (det översta lagret på muren alltså) ska på.
.
Fyra lager Lecablock har vi hunnit med i helgen. Där vid betongblandaren har jag stått idag och haft riktigt roligt!

Vy över blivande garaget från sovrumsfönstret. Det ser nästan kvadratiskt ut men är i verkligheten 9,5 x 7 meter.

Det är bara två väggar som behöver muras, resten blir träväggar.

5 kommentarer:

Nostalgia sa...

Så dyktig du er. Blir bra med stor garasje :-) Vår garasje var ferdig for to år siden, det var en god invistering. angrer ikke på det om vinteren nei :-D

Ha en deilig uke.
Klem, Nostalgia

StrandviksVillan sa...

Vad vi kan, hihi!
Vet du vad jag gjorde? Tog vinterdäcken av bilen, plockade ut alla dubbar och skruvade på däcken igen - själv!! (Nja, lite hjälp fick jag ibland...)

Maria sa...

Haha, inte illa!

Själv är jag förste "hämtare" av virke, verktyg, vattenpass, skruvdragare mm. OCH förste fixa käk och dryck till de andra;)

Du måste vara lite försiktig dock. Akta dig för att bära tungt!

Ta hand om sig nu!

Nu ropar gubbovich.... undrar vad jag ska hämta nu?

Kram Maria

Charlotta sa...

Hej!

Låter kul att blanda geggamoja,ännu kuligare är det förstås när man får beröm för sitt blandande.

Ser fram emot rapporten från magen senare i veckan. Från betong, till inredning och sparkar i magen. Din blogg är verkligen det jag kallar en riktigt härlig blandning!!!

Kram

//Charlotta.

Viveka på Humlebacken sa...

Vad det går snabbt nu:)
Men hur har du det med vårtecken lilla fröken C???
kram
V