tisdag 14 april 2009

Påskpyssel

Det har verkligen varit en perfekt semester - lika delar soffmys och pysslande hemma! Det bästa pysslandet har varit i nya sovrummet där vi har målat, målat, målat och målat. Först och främst vitt på golv, väggar och tak men senaste numret av Sköna Hem gav mig en idé....

Lars tände också på idén så när alla andra antingen var ute och festade eller satt i soffan med ett smaskigt ägg med godis i på påskaftons kväll låg vi på golvet i nya sovrummet och tejpade. I sann New England-anda har vi nämligen målat vår egen kompassros!

Först ritade jag av kompassrosen på bilden i tidningen på ett vanligt A4 och sen ritade vi upp det med blyerts i större skala direkt på golvet. Därefter tejpade vi enligt konstens alla regler... Det tog över 1,5h men så tejpade vi också upp alla kanter OCH det som skulle vara vitt för att till slut äntligen få måla med fin, marinblå färg. Resultatet? Döm själva - vi är übernöjda och börjar verklïgen längta tills vi får flytta in!
.
Den sista väggen har blivit vit
Och där hamnade kompassrosen, självklart vänd mot norr som sig bör

Jag började att rita av bilden i Sköna Hem på ett vanligt A4

Sen tejpade vi...och tejpade....och tejpade...

...och till slut målade vi i en mörkblå oljefärg från Jotun

Den är 60 cm från spets till spets

Vi stod länge och funderade på om vi skulle markera konturerna eller inte och i så fall hur. Till slut landade vi på att bara göra tunna blyertsstreck som vi "förseglar" med golvlacken som ska på i två lager över hela golvet.

I det stora hela var det ett pilligt och pyssligt jobb men egentligen barnsligt enkelt och väldigt roligt. Känns bra att vi har fått till en så personlig detalj som faktiskt är handmålad av oss själva - inte illa för några relativt okonstnärliga människor som vi!

P.s Lars blev så inspirerad att han föreslog att vi skulle göra likadant i babyns rum men rikta kompassen mot Göteborg och lägga in koordinaterna till de blivande morföräldrarnas hus eller Marstrand istället - undrar vad mormor och morfar to be skulle säga om det...?? :) D.s

7 kommentarer:

Maria sa...

Jag är mäkta imponerad... och det såhär på morgonkvisten redan!

Vad snyggt! Så coolt! Så himlans häftigt! Dubbelt roligt när man dessutom gjort det hela själv!!!

Jag tror att mormor/morfar tycker att det är en jättebra ide att bebben har koll på i vilken riktning morpäronen finns:)

Jag förstår att du längtar till ni kan flytta in det fina rummet. Jag med längtar, hehe. Vill ju se resultatet.

Kram på dig!

// Maria

StrandviksVillan sa...

Men Caro!! Så fint det blev!!
Vilket pysseljobb, ni får verkligen vara stolta över det konstverket! Ojojoj... :D

Charlotta sa...

Jag är sjukt impad jag också!!! Det blev ju helt über-läckert. Vilken bra idé. Fast jag skulle nog aldrig våga. Jag skulle darra så på handen att kompassen skulle bli helt skev....

Självklart röstar jag en kompassros riktad mot GÖTEBORG i bebbens nya rum. Det är ju viktigt för ett barn att redan i tidig ålder veta att jordens medelpunkt ligger på västkusten!!! ;-) Klockrent!

Kramis //charlotta.

Suz sa...

Superfint! Jag ar mycket nojd over att den pekar mot norr ocksa..det ar ju liksom hela grejen!:) Ni har tankt pa alla detaljer som vanligt!

Viveka på Humlebacken sa...

OJ, WOW! Kan man beställa??:)

Livs Lyst sa...

Så flott da! Så flinke dere var som fikk det så bra til.

Hilsen Ljo

Frida82 sa...

Kul idé och snyggt blev det ju också. Nu har jag äntligen fått tillbaka datorn så jag kan börja följa din blogg igen :)