söndag 19 april 2009

Grävande - Dag 2 och 3

Vill först och främst rikta en ursäkt till eventuella grannar som läsar det här. Det var inte meningen att börja dela på den stora stenen klockan 8.15 på lördag morgon...
.
Så tidigt var Sven Oddvar här i lördags morse. Sedan fortsatte jobbet i otrolig fart hela dagen och de gav sig inte förrän långt ut på eftermiddagen i lördags. Idag var han här och jämnade till lite och fixade några småsaker innan han tog grävmaskinen på flaket för att komma tillbaka med en mindre grävmasking senare i veckan för att göra färdigt på baksidan.
.
De har grävt ut nästan 1,5 meter och flyttat en del av den massan till baksidan av huset där vi har fyllt upp för att höja markytan. Sedan har de lagt ner dräneringsrör (de svarta rören) som förhoppningsvis ska hjälpa oss att slippa NM i leråker på hösten och våren. Stenarna som ligger till höger har visat på tufft motstånd - de ville bara inte delas i mindre delar! Den ena stenen för de nog med sig som den är, den andra ska vi låta stå kvar på hörnet mot vägen lite längre upp i bild än där den står nu. Tror att det kan bli lite fint mot det nya fina garaget!
.
I veckan kommer det att vara full aktivitet ute. Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte stenkoll på exakt vad som ska göras, har släppt lite av kontrollen till Lars. Han blir galen när jag stället 200 frågor hela tiden... Men i stora drag ska Lars börja mura upp grundmuren som ska ena gaveln och hörnet på garaget, förbereda stöpning av grunden till garaget och muren upp mot slänten. Ska bli väldigt spännande att se hur det tar form och hur långt de har kommit när jag kommer hem på torsdag!

Så här ser det ut utanför sovrumsfönstret nu!

Ett ganska ordentligt hål de har grävt upp...


Massa grus....


...och en hel del lass med fyllningsmassa och sten har det blivit!


Så här såg det ut på eftermiddagen idag efter att Sven Oddvar hade fixat lite och hämtade grävmaskinen.

Baksidan ser redan annorlunda ut nu när vi har fått upp markhöjden ca 0,5 meter och mer ska det bli! Till vänster kommer en mur där vi ska ha lite (lättskötta) buskar och belysning, sedan ska det fyllas på med mer fyllningsmassa, sand och till sist sten. Vi har inte kommit så långt i designplanerna för utsidan ännu men är helt överens om att det ska bli snyggt, prydligt och väldigt, väldigt lättskött...

3 kommentarer:

Suz sa...

Wow baksidan ser ju helt annorlunda ut nu!! Redan! Vad fint! :) Ska bli sjuukt spannande att se hela forandringen pa hus o tomt nasta gang man far komma pa besok, snart hoppas jag!!

Catharina i London sa...

Vad fiiin du e med din lilla runda mage! Underbart att se. Far mig nastan att sakna min. (fast jag har ju hellre mitt gosse barn i min famn saklart!) Jag alskade verkligen att vara gravid. Hur langt ar det kvar nu pa aventyret? Njut av den andra trimestern for den ar ju bast. Har du bestammt dig for vilken vagn an?
Stor Kram fran London

Soltorp sa...

Oj vilken skillnad! Vad kul att se hur det växer fram eller...eh grävs bort kanske.../Soltorp