fredag 3 april 2009

Rapport från sovrummet

Renoveringen alltså - inget annat ni som tänkte det! (Snuskhumrar...!)
Hur. Fint. Som. Helst. Så bra blev det nymålade golvet i sovrummet! Faktum att det här antagligen den inredningsidé som jag har fått där resultatet har blivit allra bäst. Nästan så att jag blir lite stolt över mig själv.

Det var svårt att fånga på bild men när jag kom hem i onsdags och fick se rummet och hur det formligen badade i ljus (för att använda ett lite lätt episkt uttryck!) så blev jag alldeles lycklig! Eftersom golvet är över 50 år gammalt så är det lite skevt och vint och har en del breda springor mellan planken. Med vit färg på så fick jag precis den där efterlängtade New England-stilen som jag ville ha!

Eftersom vi bara har tre fönster på övervåningen (ett i varje sovrum och ett i badrummet) så behöver vi allt ljus vi kan få där och det att måla golvet vitt tror jag kan vara en god bit på väg.

Nu ska vi låta golvet torka och härda ordentligt i ca 10 dagar innan vi lägger på ett par lager med halvmatt lack som försegling. Odins klor lär vi inte kunna undgå i sovrummet men vi kan ju iallafall försöka spara golvet och bevara färgen så gott det går. Räknar alltså med garderobs-och hyllbygging, inflytt och piffande efter påsk, längtar redan!Välkommen in i nya sovrummet!


Här är det massor av härligt ljus

Visst blev det fräscht?


Den här bilden visar nästan bäst hur ljust och fint det blev!

Golvet är gammalt och lite skevt, med den vita färgen tycker jag att det blev den perfekta New England-känslan!


...och vi är väl inte så långt borta från den här känslan eller?

6 kommentarer:

Soltorp sa...

Hej! Jättesnyggt! Åh vad spännande och se när det är klart! Det är så fräscht med vitt, älskar vitt. Fast jag har inte det själv i sovrummet kom jag på nu men vårt sovrum är ljus, har både en balkongdörr och ett stort fönster i söderläge så rummet badar i ljus, har ljus ljus grå på väggen och sen en fondvägg som är beige (det blev fel i färgsättningen där) Den gråa är kall och den beiga är varm, har inte bestämt mig för vilken av väggarna som ska målas om....jaja så går det när man ska besluta om ett helt hus på en gång. Ja spår efter hunden har man ju...hoppas golvet håller, det ser jättebra ut. kram

Viveka på Humlebacken sa...

Riktigt snyggt blev det!! Kanon!!

Prinsessa sa...

Jeg vil få ønske deg en helt fantastisk palmelørdag.
Varme vår klemmer fra Elin:O)

Charlotta sa...

Så snyggt!!!! Precis sådär fräscht och charmigt skall det ju se ut. Det blir en perfekt bas till din fortsatta New England-inredning. Skall bli så kul att se hur rummet blir när det står färdigt.

Lördagskramar //Charlotta.

Maria sa...

Jädrans vad fint det blir!!!

Så vackert med det vita golvet och att det är "gammalt" och oregelbundet. Där inne kommer ni att trivas alla gånger:)

Hoppas du har lika vackert väder som vi har just nu. Det är helt sanslöst vad solen gassar på! Fattar inte att det bara för två veckor sedan snöade som aldrig förr. Helt galet sjukt ju!

Vi har "meckat" ute på tomten må du tro. Jag skuttade runt bland alla nya grannar och hälsade på därr dom satt på sina altaner. Blev bjuden på ett glas vin här och ett glas vin där. Jag vinglade hem något onykter:) Tur att vi har nära till våra grannar. Hoppas bara att de fick ett bra intryck av mig hihi.

Igår vann tjejerna sin första semi. Hopas hoppas de vinner på fredag för då är vi finalklara och slipper en tredje avgörande match på måndag. Man vill ju kunna fira lite påsk utan att bli avbruten av en massa innebandy hela tiden.

Men du.... varför är våra kommentarer så lååååånga hela tiden? (kliar mig i huvudet) Vore riktigt nice att sitta och tjitt tjattra med dig live någon gång:)

Kram på dig goa gravida unga kvinna!

Maria

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Hur fint som helst!
Fast du, man behöver inte ha mer än lite morgonsol i ett sovrum (min högst personliga uppfattning) eftersom det är ett sovställe;-)

Kram igen