tisdag 2 juni 2009

Utmaning og helguppdatering

Så var det dags för den senaste utmaningen, den här gången från Lundinskan. Jag är barnsligt förtjust i såna "fyller-i"-övningar men det har tagit några dagar att få till det eftersom det kom en härlig, solig, somrig pingsthelg i vägen.
.
Oh well - here we go:
.
SKOR: platta eller högklackade pumps, ballerinor (jag är drottningen av ballerinor, har de i alla färger och material!)
SNEAKERS: nja, det är sällan. Men nu när jag ska bli medlem i Barnvagnsmaffian och gå massor av promenader i höst funderar jag på att investera i ett par guldfärgade Skechers som jag hittade i London...
JEANS: just nu TopShop Maternity, annars Seven for all Mankind och Gina Tricot
T-SHIRT: vit urringad tischa under kavaj ibland, annars mest linnen och andra sorts toppar
UNDERKLÄDER: en salig blandning av basic och spets, dyrt och billigt men det måste alltid matcha!
VÄSKA: ännu en passion. Eller obsession om du frågar min käre man. Får aldrig nog och har alltid behov för fler.
PLÅNBOK: just nu bara en liten "pouch" medans jag är på jakt efter en ersättare till min älskade Oasis-plånka som blev stulen i mars. Några tips?!
SOLGLASÖGON: stora svarta, också på jakt efter ett par liknande bruna med snygga detaljer
KLOCKA: Esprit med stållänk, vit urtavla och små gnistrande stenar runt urtavlan
SMYCKEN: alltid klocka, förlovningsring, pärlörhängen, halsbandet jag fick i studentpresent av mina föräldrar och två silverarmband jag fick i 25-årspresent. Varierar och lägger till annat lite då och då till jobb och fest.
TV: Samsung
MOBILTELEFON: Nokia E71. Fick besked från jobbet att byta ut den gamla och den är GRYM!
MP3: svart iPod Nano
DATOR: Lenovo Think Pad (gamla IBM) genom jobbet
SMINK: i princip allt och alltid men håller det väldigt naturligt. Är så ljus att jag varken har ögonbryn eller ögonfransar om jag inte sminkar mig. Gillar inte att vara osminkad. Favoritmärke: Lancôme.
ANSIKTSKRÄM: Dermalogica och Vichy
DEODORANT: Vichy
TANDKRÄM: vänta, måste kolla... Colgate White!
SCHAMPO/BALSAM: Redken Fresh Curls eller All Soft, Joico. Är noga med håret eftersom det är så självlockigt att det blir lätt slitet annars.
TVÅL: Nivea Pearl something something. Har precis hittat den, underbar!
PARFYM: just nu tillbaka på en gammal favvis, Be Delicious från DKNY
MINERALVATTEN: helst utan bubblor, annars gärna med citron/limesmak
VIN: allt! I love!
DRINK: hellre syrligt än sötsliskigt. Älskar Mojito, Caiprinha, Cosmopolitan! Och en Strawberry Daiquiri som lite omväxling...
BRÖD: jaaa, älskar! Favoritbrödet finns på Bergs Konditori på Marstrand.
MAT: allt utom blodpudding, lever och chili con carne. Samt en del norsk husmanskost som t.ex fårhuvud - DIT får de mig aldrig...
GLASS: inte så ofta. Glass hemma: Carte d'Or Creme Brûlee med extra kolasås. Glass på pinne: Magnum Strawberry White eller den med kola och choklad-lager.
GODIS: sött, surt, mjukt och pastelligt. En masse. Helst så ofta det bara går. Jag är en smågodisjunkie...!
SÄNG: just nu IKEA som inom kort ska bytas ut mot något nytt. Gärna en Hästens eller Dux om någon vill sponsra, annars blir det nog IKEA igen...
LAKAN: allt möjligt. Jag älskar att köpa lakan och är nästan lika stor lakansjunkie som godisjunkie. Älskar känslan av nya, krispiga lakan och hittar alltid fina lakan när jag är på stan som jag vill ha.
FRISÖRSALONG: det ska gå långt innan jag släpper lös någon annan än bästaste Maria Wanneros på Tempel Lounge i Göteborg i mitt hår!
DAGSTIDNING: favvis är Göteborgs-Posten (såklart!). Börjar varje dag med att läsa GP, Aftenposten, Tønsbergs Blad, Expressen och VG på nätet.
MAGASIN: ska vi dra upp alla mina laster här eller...!? Älskar magasin och lägger antagligen oförsvarligt mycket pengar på det under ett år, skulle aldrig våga räkna ihop exakt hur mycket.. Speciellt det senaste året när jag har haft tid att slå ihjäl på flygplats och flyg varje torsdag eftermiddag. När man är trött efter en intensiv vecka i Stavanger. Älskar inredningstidningar (Residence, Sköna Hem, Lantliv, Bo Bedre), prenumererade tidigare på både svenska och norska Elle och läser gärna Oprah, Femina och Damernas Värld. Det senaste halvåret har de också fått sälskap av Mama, Gravid och andra gravidtidningar...
.
Så, det var det - nu vet ni allt om mina hemliga laster, haha! Avslutar med lite bilder hemifrån och helgen.
.


Lars har jobbat på ordentligt och nu är klädningen uppe på första väggen.

Det blir så fint - vi är supernöjda bägge två.

Uppe i arken har ständer kommit på plats och i hålet i mitten kommer fönstret. Enligt rapport håller Lars på att jobba på det nu ikväll.


Medan Lars snickrade och hade killfest hemma i Tønsberg drog jag till Malmö och firade en nybliven jurist, tillika bästa tjejkompis! Smyginvigde min nya fina klänning från London som jag ska ha på ett bröllop i augusti. Var ju tvungen att kolla så att den funkade. Och det gjorde den kan jag lova! Det gjorde tydligen också min lilla dubbelhaka - fattar inte hur jag alltid lyckas få det på bild när jag inte har tillstymmelse till det i vanliga fall!?

Lilla maggen börjar bli stora maggen! Det är fortfarande gott om plats i klänningen, får hoppas att det är tillräckligt till i augusti också...

Bildbevis - I was there! Frukost/lunch/fika på bryggan i Västra Hamnen (BO01) i Malmö i söndags. Vilket väder - jag ville bara bada!

Bästa tjejerna! De läser alltid bloggen och nu ville de också vara med. Mina duktiga, smarta, roliga, söta, grymma tjejer - this is for you! En konditor, en civilekonom, en jurist och en journalist - vilket gäng va?!
.
P.s Wågen - nu blev det ett inlägg på en tisdag ändå, lite oväntat va!? Hahaha! D.s

4 kommentarer:

Soltorpsgarden sa...

Ja! Vad kul det var att läsa om dig och att få se bilder! Jättesnygg klänning, fin färg! Och så söta magen! Och gagaret har kommit riktigt långt. Och vilket tjejgäng!

StrandviksVillan sa...

Intressant att läsa!
Kul att se dig och magen på bild, ser ut som en flickmage tycker jag ;)

Må bra!!

Viveka på Humlebacken sa...

Så nära du var, kunde nästan vinkat:)

Frida sa...

Hej vännen!

Vilken fin liten mage du fått :)
Klänningen passade ju kanon och jag tror bara den kommer bli finare på dig ju mer magen växer.

Ha det bra kram kram i massor från mig och Rasmus