måndag 8 juni 2009

Mera garage

Så var det måndag och dags för den snart traditionsenliga Vad-Har-Hänt-Sedan-Sist-Med-Garaget-rapporten.
.
Och sedan sist har det gått undan! Lars har fått hjälp från både sin far, en kompis och vår vän snickar-Janus (som hjälpte oss inne förra våren) och det var han väldigt glad och tacksam över. Det är ju inga konstigheter att få mycket gjort när det är en som sågar och två som spikar så nu är fasaden (tack Emma!) uppe på de två största väggarna. Dessutom är läkterna på taket på plats efter en effektiv söndag så att så snart all fasad är på plats är det bara att lägga på tegelpannor.
.
Ja, så var det dags för bilder också då!
.

På framsidan är all fasad på plats, också på frontespisen.

På gaveln kom sista plankan på plats på lördag kväll kl 21. Tur att vi har så tålmodiga och snälla grannar...! Nu börjar man få lite känsla för hur det kommer att bli så småningom och vi blir bara mer och mer nöjda för varje planka som kommer upp.

Alla läkterna på taket kom på plats efter ett heldagsjobb av Lars och Janus i söndags. Nu väntar klädning på delar av baksidan och väggen in mot slänten. Det ska faktiskt inte täckas helt - vi ska fylla upp med grus och jord på halva gaveln mot slänten och delar av baksidan. Därför menar Lars att största delen när det gäller klädning faktiskt är avklarad. Härligt!

Det betyder också att det snart är dags för att börja grunda. Hög tid att börja värma upp "målararmen" för min del alltså! Med sällskap av lite fint väder så kan det bli riktigt trevligt, jag är ju som känt målarmäster på Karlsebakken och tycker att det är riktigt kul! Ett tag iallafall...!

Bit för bit kommer det på plats...!
.
Lars är fantastisk som står på. Vareviga eftermiddag, kvällarna, hela helgerna. Jag är så otroligt imponerad över hans ork, förmåga att motivera sig, arbetsglädjen och målmedvetenheten. Han bara SKA få garaget tätt innan vi går på semester om ynka fem veckor. Jag är så stolt över att ha en så fantastisk sambo. Puss på dig älskling!

4 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Men vilket jättegarage det blir. Såå fint. Ser nästan likadant ut som huset.. hur många bilar ska ni ha där?

Viveka på Humlebacken sa...

Z4:an (för det är en fyra) kanske kommer och hälsar på nån dag, men den vill hem till Höllviken igen:)

StrandviksVillan sa...

Åååh, det ser ju ut som ett hus, inte alls som ett garage!

Inte för att skryta eller så *host host* med visst är jag också stolt över att maken byggt både vårt garage OCH hus!!

Hoppas Lars får det klart innan semestern så ni får slappa då och pusta ut :)
Kram A-C

Catharina sa...

Hej igen!!! Oh tack for din goa kommentar, vad mysigt att du gillade mitt inlagg, kul att kunna inspirera ju (som forovrigt du gor med ditt husbygge). Forrestem vad tjusig du e i din klanning! Din graviditet ar jatte kladsam! Hoppas allt ar bra med er. Vill garna hora lite mer updates om bebisens utveckling.
Kramar fran London