fredag 12 juni 2009

Vi har blivit med segelbåt!

Ja, inte en stor segelbåt men en riktigt fin prydnadssegelbåt!
.
Har varit på jakt efter en sån här segelbåt lääänge men har inte varit helt klar för att lägga flera tusen på det. Häromdagen tittade jag in på Kremmerhuset, en av mina norska favoritbutiker, och där stod DEN. Båten med stort B.
.
Fantastiskt mörkblått skrov, vita segel och massa fina detaljer. Till ett definitivt överkomligt pris. Behövde inte många minuter på mig att bestämma mig - den åkte med hem! För tillfället står den stolt på hyllan ovanför TV:n med fören ut mot vattnet men det lutar nog åt att den hamnar i nya sovrummet så småningom.
.

Med fören mot havet

Så vacker blå färg på skrovet

Hmm, gick loss med kameran och försökte få till några fina detaljbilder...

Massa små detaljer som faktiskt ser riktigt välgjorda ut

Här syns färgen kanske allra bäst

Och lite på den här bilden också!

Den passar så bra ihop med jordgloben intill på något sätt - ungefär som om någon planerade en jorden-runt-segling med sin vackra båt!

Helgen som väntar blir för övrigt ganska lugn. Jag är nu redan i vecka 28 och börjar känna att kroppen inte riktigt hänger med som den brukar. Mår fortfarande hur bra som helst men blir fortare trött och sliten så med de senaste fyra intensiva veckorna i bagaget så siktar vi på en lugn hemmahelg.
.
Hade planer om att åka ner till Marstrand eftersom Volvo Ocean Race har stopover där i helgen (och som gammal Volvoit, seglingsentusiast och hus på Marstrand så var det ju bara givet att vara där). Lars vill dock jobba på garaget så som den förstående sambo jag är så får jag ju lojalt bara nicka, le och se glad ut. Nä, skämt och sido så ska det bli ganska skönt att bara dra runt i slappa kläder, få rensat bland vinterstövlar, kläder som inte används och andra lämpliga projekt. Och vila lite såklart!
.
Men först och främst ska veckans sista arbetsdag avklaras, dags att fortsätta här!

7 kommentarer:

Soltorp sa...

Hej! Vad snyggt, nu kom jag på att jag har en segelbåt undanstoppad någonstans... fast inte så där snygg. Om jag minns rätt, den blev fin där!

Villa Krutbruket sa...

Snygg båt! Alltid lika stilrent att ha såna där prydnads båtar framme.. Ha en trevlig helg! Kram Maria

Charlotta sa...

Vilken fin segelbåt. Jag är själv på jakt efter den perfekta båten som skall segla i mitt runda fönster.

Jag har också tänkt att åka till Marstrand i helgen, men tror inte att det blir så. Vädret är KATASTROFALT. Det har spöregnat sedan igår. Det är kallt. Det blåser. Värre än värst. Burr. Nä. Jag kommer nog att spana efter små segelbåtar i inredningsaffärer istället för stora på havet...

Fredagskram till dig!

//Charlotta.

StrandviksVillan sa...

Vilken fin båt!

Ta det lugnt i helgen och sköt om dig!
Kraaaam!

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Tjusig båt, Caro! Kanonfint garage, vacker långkänning och söta tjejer i Malmö. Visst är västra hamnen mysigt? Där skulle jag vilja bo, om vi inte hade bott här. Älskar det områdets skiftande hus.

Ha en jättemysig helg!

Kramkram

Viveka på Humlebacken sa...

Urfin!
Tänk att du bara har 12 veckor kvar... inte klokt så fort det går:)

Anonym sa...

Vilken jättefin segelbåt! En J-klass ser jag, inte illa..! Segelbåtsexpert som man är ;-)
En sån vill jag också ha en dag.

Var så härligt att se dig sist min kära vän! O hur magen och växer - så fantastiskt och häftigt! Lääängtar tills vi ses på underbara Marstrand i sommar.

Roligt att se hur garaget med stormsteg växer fram - stor eloge till Lars! Hälsa honom så gott.

Ta hand om er!

KRAAM
Karin-Karra