söndag 24 maj 2009

Min allra första pelargon - powered by mama!

Så var det söndag kväll igen då... Det har varit en härlig helg med mamma, pappa och ena syrran på besök! (Min andra syster Cia valde att åka till Mallorca med en väninna istället, märklig prioritering det där...!?) Vi har ätit frukost på soliga altanen, ätit goda middagar, fixat här hemma, varit på shoppingrunda, varit på båttur och bara haft det jättemysigt!
.
Igår var Lars och pappa ute och snickrade på garaget i 10 timmar medan mamma, Charlotte och jag var ute och shoppade och sightseeingade lite. Var bland annat hos Helene i Åsgårdstrand och beställde rull/mörkläggningsgardin till nya sovrummet - Lars vägrar nämligen att flytta in innan ordentlig mörkläggning är på plats eftersom det blir så varmt där uppe...
.
Dessutom blev det en sväng förbi Plantagen och där blev jag på mammas initativ stolt ägare till min allra första pelargon, haha! Jag är ju ingen trädgårdsmänniska överhuvudtaget och det beror kort och gott på att jag inte kan någonting om trädgård. Och då menar jag verkligen INGEN-TING. Jag skulle behöva en "Garden Crash Course" som börjar B-A-S-I-C, ungefär på nivån "planteringshandskar - vad gör man med dem"? Fast när mamma hjälpte mig att plantera pelargonen och en liten grön bladig sak (ni förstår vilken nivå det är på!?!) så kände jag hur det klickade till någonstans inuti mig! Jag tror att det kanske var en liten "trädgårdsintresse-knopp" som sprack där minsann...
.
Här nedanför ser ni iallfall skönheten, nu ska det bli spännande att se hur länge jag lyckas hålla liv i den...!


Såhär fint väder har vi haft hela helgen!
.

Vår stora ek har äntligen blivit helt grön - visst är den maffig!
.
Min allra första pelargon, så söt!
.

Zinkhinken har vi haft en stund och egentligen inte använt till något speciellt - nu blev den hem till mitt fina lilla arrangemang istället!

Arbetet med garaget går sakta men säkert framåt. Inte så mycket att visa upp på bild ännu, i helgen har en del grundarbete blivit gjort som att få gipsplattor och avrinningsbläck på plats, samt de första raderna med ytterväggar. Lars satsar på att få mycket gjort den här veckan så förhoppningsvis är det mer att visa när jag kommer hem senare i veckan.

Nu väntar några dagar med jobb i Stavanger så det är väl dags att gå upp och packa igen. Bara fem veckor återstår av 15 månaders pendling nu!

3 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Wow, din allra första pellis! var rädd om den! Det ser ut att vara en Mårbacka! Grattis, visst är den underbar!! Jag har tom sått pellisfrön och drivit fram för några år sedan, de blev jättefina, men det var ett hästjobb.
kram

StrandviksVillan sa...

Grattis! :D
Jag har ju också en pellis + grönväxt i en zinkhink!
Vet du Carro, alla måste faktiskt inte vara odlingsintresserade! Men när man väl börjar på så lär man sig efter hand och av sina misstag. Ett tips med pelargonen är: vattna sparsamt! Det bildas nämligen nya knoppar när den torkar upp. Den tål mycket bra sol och värme men inte att drunkna i regnet, så ställ den gärna under tak.

Vilken mysig helg du/ni haft! Och det var kul att du berättade om ditt jobb. Jag är också utbildad inom marknadsföring, men har knappt jobbat med det...

Ha det bra! Kram A-C

Maria sa...

Grattis! Så söt du är, lika söt som din pellis:)

Känner igen känslan där. Från att ha varit totalt ointresserad till att plötsligt bara ha en massa plantering och blommor i tankarna. Mysko.... undrar om det går över. Kanske då man inser att allt ska vattnas och näras och plockas med.... den som lever får se. Fint och ombonat är det ju faktiskt med lite grönt!

Ja jäklar, du fick mig att räkna veckor till semester. Inte långt kvar. V 28-32 ska jag vara ledig. Di din rackare har minst ett och ett halvt år att se fram emot. Måste kännas skönt efter allt pendlande. Hur ska du göra sen? Ska du pendla och lämna mini fyra dagar med pappa i veckorna? Eller?

Hoppas din vecka blir najs!

Kram maria