lördag 16 maj 2009

Här är garaget!

Trött torsdag, stressig fredag - sorry för sen uppdatering men här kommer äntligen första bilderna på garaget!
.
Och det är ehum....stort. Vi anade ju att det skulle bli det men vi förstod nog inte exakt HUR stort det skulle bli... Däremot är det inte FÖR stort och det är det viktigaste. Tvärtom så ser det väldigt proportionellt ut mot huset och vi har väldigt nöjda konstaterat att nu får vi äntligen de lagringsutrymmen vi har saknat så inne.
.
På måndag svängde de alltså in med lastbilen på stigen upp mot skogen med vårt efterlängtade garage på flaket. Sakta men säkert täcktes utsikten upp mot grannarna medan garage-elementerna lyftes på plats. De jobbade snabbt och effektivt, gänget från Drømmehytta, och sent måndag eftermiddag var de klara.
.
Byggnadsställningarna stod klara för att underlätta monteringen
.
Redan här började Lars förstå att det skulle bli ganska stort...
.
Sakta men säkert kom element för element på plats; fyra väggar, två gavlar och 19 (!) takstolar

I det här hörnet blir det ett litet gästrum så småningom!

Och voilà - så här ser det alltså ut!


När jag kom hem i torsdags hade Lars redan börjat sätta på taket så bilden ovanför är faktiskt från i torsdags kväll. De hann färdigt hela den sidan då, så idag fortsätter Lars med arken och andra sidan av taket. Själv ska jag ta tag i den nya traditionen Lördagsstädning här hemma, gå en liten promenad med Odin i det underbara sommarvädret och självklart - fota ännu mer garage. Mer bilder kommer snart!

3 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Wow, det ser ju ut som ett litet hus, som en sommarstuga:) Vi kanske kan få sova över där, om vi har vägarna förbi:)

Nu är det dags för avslutning i vårteckensutmaningen. På måndag kör vi Grand Final och jag kommer att lägga ut allas adresser i ett inlägg och uppmana folk att gå runt och titta på finalen. Det vore jättekul om du ville göra ett avslutningsinlägg och visa hur långt våren har kommit hos dig!
Kram
Viveka på Humlebacken

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Åh, vad FINT det kommer att bli! Ser ju nästan ut som om ni bygger ett hus till på tomten:-) Det kommer att bli underbart att få plats till allt sådant där som ni inte vill ha i huset, och då tänkte jag inte i första hand på gästerna. Ha, ha! Fast det ÄR faktiskt skönt att få en egen plats när man hälsar på hos andra. Och det är lika skönt för den som äger huset eftersom man inte behöver springa på varandra hela tiden. Gästerna stannar vanligtvis lite längre också, när de har sitt eget krypin. Det tycker jag är kul.

Hoppas att ni mår bra och att det är bra med bebben också. Ha en härlig helg!

Kram

Viveka på Humlebacken sa...

Nej! Regn och kallt har vi idag... trist, men det blir väl bättre, och vi ska ju inte klaga, har ju haft det underbart innan i vår.
kram igen.