lördag 16 maj 2009

Mera garage

Hmpf, här har man hållt på hela förmiddagen och städat, tvättat, fixat lunch och promenerat och preciiis när jag ska sätta mig ner i solen och njuta av det härliga vädret drar det in moln norrifrån. Sensmoralen av detta: skit i att städa när solen är framme för man vet aldrig när molnen kommer och tar den. Dammråttorna ligger tydligen kvar även när molnen drar in...

Istället tog jag en sväng ut med kameran i handen för att fota lite till.

Så här ser garaget ut från vägen, inte så oproportioneligt som man kanske kan tro!


Close-up från vägen, på den här väggen kommer trappan upp till övervåningen

Bild från lite längre upp i gatan - fortfarande ganska proportioneligt. Grusvägen där svärfars bil står parkerad är ca 50 m lång och leder rätt in i skogen bakom huset.


Nu är taket täckt på bägge sidor, bara arken kvar. Där måste vi bestämma oss för hur stort fönster vi ska ha, alternativen står mellan 109x109 cm eller 119x109 cm. Någon som har inspel på det? Som synes på bilden blir det dubbelport till garaget och en dörr till boden.

Här ska det bli plats för två bilar, Lars alla verktyg och en ordentlig arbetsbänk. Dessutom hoppas jag på stora hyllor med plastbackar för diverse...allt möjligt.

Här kommer det en innervägg som gör att vi får en bod på ca 2,5 x 7,5 meter. Den kommer att täcka ett av de avlånga, liggande fönstren och naturligtvis de två fönstren i gavelväggen så det blir ljust och fint! Där inne ska vi ha ved (jag har röstat för en liten avskärmningsvägg för veden längst in men vi får se...), cyklar, gräsklippare, snöslunga, skidutrustningar, dykutrustning, golfklubbor och allt annat som just nu trängs runtom i huset. Det ser stort ut just nu men jag har inga som helst tvivel om att det kommer gå ganska fort att fylla upp...
.
Åh, nu kommer solen tillbaka - då ska jag slänga mig ut på altanen en stund! Vart tog mina solglajjor vägen nu då...?

6 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Du har helt rätt: skit i städning medans solen skiner! Sånt kan man ju göra regniga dagar istället ;)

Wow så mycket som hänt med garaget!! Det blir toppensnyggt!

Ha en härlig kväll! Vi ska kolla på eurovisionen. Förresten har Norge väldigt stor chans enligt mig :)

Tinnar och torn sa...

Hej där bullmagen ;o) Gratulerar med dagen får man ju säga så här dagen efter storskrällen. Bra låt, till skillnad mot Sveriges bidrag, haha....

Du, garaget blir så fint. Jag har en svaghet för "loftbyggen". Funderar på omvi ska ha något liknande på vårt garage sedan. Ett litet krypin liksom, attan så mycsigt. Det blir jättefint!

Ha det topp//Kramar Petronella

Tinnar och torn sa...

Jag är inte berusad även om min stavning tyder på det :o)

Charlotta sa...

Hejsan svejsan!

Ert garage ser helt otroligt stort ut. En hel familj skulle säkert kunna flytta in där och trivas bra! Jag förmodar att ni skall ha en rejäl snickarhörna inne i garaget. Ni verkar ju vara riktiga fixare båda två!

Grattis på 17 maj och grattis till melodifestival-vinsten föresten! Jag hejade på faktiskt på Norge den här gången!

Kram

//Charlotta.

Maria sa...

Men ursäkta mig lilla vännen, sa du inte garage?

Herregud! Det ser ju ut som ett litet fint hus! Sååååå fint det blir!

Skit i kvasten och njut när solen kommer fram istället! Lite skit i hörnen är inget man dör av.

Kort vecka, TJOHO!

Kram Maria

Soltorp sa...

Oj vad fort det går tycker jag! Det blir stort och bra. Det blir nog jättesnyggt, det blir så ombonad när det kommer fler hus bredvid.