tisdag 3 mars 2009

Rättköp, felköp och härliga mammaköp

Sitter här och lyssnar på Sarah Dawn Finers "Moving on" - den är ju helt fantastisk! Hade jag varit i Sverige på lördag hade hon fått min röst i Andra Chansen...! Jaja, en liten parantes - det jag egentligen tänkte göra var att lägga ut lite bilder på våra nya barstolar.
.
Det här med barstolar har visat sig vara supersvårt. Jag hittade ju en perfekt stol när vi beställde köket. Tyvärr visade det sig vara en italiensk designklassiker som kostade 4400 NOK. Per styck. Till plan B med andra ord. Problemet har bara varit att hitta ett alternativ, vi har letat sedan i somras och fortfarande inte hittat någon som passar oss, köket, våra behov - och inte minst budget.
.
Dock hittade mamma och Lars fina stolar på Mio i helgen, medan jag var på annat håll i stan med bästa gamla tjejgänget från gymnasietiden. Innan vi vände norrut igen i söndags bestämde vi oss alltså för att slå till. Vi valde mellan svart (mamma och Lars) och vitt (jag) men till slut så blev det svart. Anledningarna var flera - bland annat att blå jeans har en förmåga att färga av sig på vita läderstolar, smutsiga barnhänder matchar inte så bra med vitt, samt (relativt avgörande) att det bara fanns en vit kvar i lager. Lars var väldigt nöjd med att jag för en gångs skull gav med mig. Fast jag vet faktiskt inte...Mitt stora argument var att svart inte passar in - vitt hade varit mycket bättre mot de vita skåpen, eken och framförallt de bruna stolarna i matgruppen. Och jag blev inte särskilt övertygad när de kom på plats i söndags kväll måste jag erkänna - vitt hade nog varit bättre ändå...
.
Vad tycker ni? (Här är det alltså helt ok att hitta goda, övertygande argument för att svart är bra eftersom Mio inte tillåter returer på varor som är uppackade - knäpp policy om du frågar mig, hur ska man annars kunna veta om varan är ok eller inte??) Helt ärligt alltså, ska vi behålla dem eller försöka be snällt om att få lämna tillbaka dem?


Barstolar is in da house. Men nja, jag är tveksam......funkar det med svarta? Eller borde vi egentligen ha tagit de vita?

Men oavsett vilken färg det nu blir så är det härligt att äntligen ha fått tag i barstolar! Ska bli så mysigt att kunna använda vår barbänk som det var tänkt; en snabb kopp kaffe i farten, sitta och småprata när den andre lagar mat och så vidare. Tror att de kommer att bli väl använda!
.
Helgen i Göteborg var för övrigt helt smashing - hann med massor av prat, långa fikor på stan, semlor, god mat, (för) mycket shopping och lite mys med mamma och pappa. Införskaffade för övrigt mina första mammabyxor (och fick en fin mamma-skjortklänning av tjejerna!), kändes stort...!

8 kommentarer:

Josefin sa...

Hej vännen! Trots att jag älskar vitt och att ALLT ska vara vitt här hemma (förutom i barnens rum) så måste jag säga att det blev riktigt fint med dom svarta stolarna i alla fall. Dessutom, dom tål ju så mycket mer. Ja, jag tycker det blev mer enhetligt med dom svarta. Hoppas annars att allt är bra med dig o att magen växer som den ska, vill veta mer snart :-) Kram på dig! Ps. Hoppas att du vill komma o hälsa på oss nästa gång du kommer till Göteborg :-)

Viveka på Humlebacken sa...

Hej
Jag gillar ju kontraster och det tycker jag inte att du hade fått omdu hade tagit de vita. Nej, svart hade jag valt:)
kram

Vimsingen sa...

Jag gillar de svarta. vitt är snyggt så länge det är vitt men risken är att de snart är gråa. Jag tycker de svarta set coola ut!
/Vimsingen

Maria sa...

Hej lilla gumman,

Jag tycker faktiskt också att de svarta är fina.... fast vitt är snyggt, men opraktiskt!

Barstolarna (de svarta) passar fint i ert hem. Tycker att de matchar stolarna vid matbordet bra på bilden. Det blev snyggt! Och de ser dessutom bekväma ut... bara en sådan sak liksom;)

Jag skulle också ha allt i vitt från början... men efterhand har det smygit sig in den ena svarta möbeln efter den andra och jag är jättenöjd!

Kram Maria

StrandviksVillan sa...

BEHÅLLA absolut!! Jag skulle faktiskt inte kunna se vita stolar där, dom svarta smälter ju in jättebra!
Må så gott - du och magen!

Charlotta sa...

Hallå där!

Jag hade nog också tänkt vitt i första hand. Men nu när jag ser bilderna så tycker jag att de svarta bryter jättefint mot resten av köket. Eftersom det är en tuff modell av stol så passar det extra bra med svart tycker jag.

Kul att höra att du hade en härlig helg i Götet. Nu väntar jag bara på att uteserveringarna skall öppna i full skala. Mysigt!!!

Ha det så bra och sköt om magen!

KRam //Charlotta.

Victoria sa...

Åhh, ska du bli mamma! Va kul! Ett jättestort GRATTIS från Victoria&Tobias

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Det ska vara svarta, så klart!

Kram