söndag 22 mars 2009

Vårtecken!Eller ja - vårtecken och vårtecken...
.
Viveka på Humlebacken utmanade oss på att visa vårtecken från helgen för att vi skulle få se hur långt den har kommit i olika delar av landet/utlandet.
.
Här på Karlsebakken sträcker sig våren till att...snön smälter. Men - det är trots allt starten på våren och ett tecken på att livet vänder åter så det måste väl ändå kvalificera sig som ett vårtecken?
.
Mitt lilla kollage här visar alltså:
.
Överst till vänster: Utsikt genom balkongdörrarna, isen smälter på vattnet och snön har smält bort på balkongen.
.
Överst till höger: Snöfri infart för första gången sedan innan jul!
.
Nederst till vänster: Snön är borta på vägarna och det börjar torka upp. Snötäcket sjunker centimeter för centimeter så nu ser vi till och med botten på båten igen!
.
Nederst i mitten: Såg (och hörde!) vårens första kanadagäss på dagens promenad med Odin.
.
Nederst till höger: Under snön porlar vattnet och tar med sig lite, lite snö i taget.
.
.
Mer vår än så blev det inte den här gången men det kommer förhoppningsvis snart!Tänk när det ser ut så här utanför fönstret...! (Bilden är från mitten av maj förra året)

9 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Härligt!
Men vi har lite mer vår här:)

Erika i Villa Lilja sa...

Fantastiska bilder. Fast jag måste nog säga att jag föredrar våren vi har nere hos oss =)
Ha en skön dag/Erika

Maria sa...

Hej svejs,

vi har inte mycket till vår vi heller. Eller rättare sagt, den kommer och går liksom.

Dom där chinosen är jättefina. (Får du plats med magen där???)Tänkte sno dom någon dag när hon inte är hemma. Hon gillar nämligen inte att jag lånar hennes kläder. Men mina kläder tar hon minsann utan att fråga:) Ungar!

Blä vilken trist dag det är idag. Visserligen vann vi i helgen och det har inte hänt något särskilt. Det är bara en såndär måndag vet du... trist, grått, snöigt ja bläigt helt enkelt.

Hoppas din dag är bra i alla fall:)

Kram Maria

Livet i byn sa...

Kom hit via vårteckenutmaningen som jag också deltar i. Ser att ni inte har så mycket snö kvar hos er, lyllo er!

~Livet i byn

Livet i byn sa...

Svar: Det är nog jag som har största intresset. Dottern drog igång det men sedan tog andra intressen vid för hennes del.

Cooler är en Shire/kallblodstravare och Lukas är en kallblodstravare. Underbara pojkar båda två!!

~Livet i byn

Vera sa...

samma här - snön smälter iaf, väldigt sakta men säkert... *S*

Charlottas hemmaplaner sa...

Den som väntar på något gott.... Och det är ju inte bara våren som du väntar på.... Fast man får inte glömma bort att det är härligt att vänta också. Tids nog är det vår hos dig också.

Kram

//Charlotta.

Maria sa...

Godväll, du skulle sitta på hotellet och "chilla" (ala moi på Gotland)såg jag. Tänkte att eftersom jag är ensam som vanligt... ja de andra är på träning... kunde jag kika in här och kolla hur det är med dig:) Som om du sitter över datorn som en hök hihi...

Jag ser att du gör såna där prickar mellan meningarna för att inte texten ska klumpa sig. Jag gjorde också så förut till Alex en dag frågade mig varför.... hon tyckte jag var knäpp som inte använde målarrutan överst där man kan ändra färg på texten. Jaha sa jag, vad spelar det för roll om pricken är svart eller lila liksom??? Då fick jag till svar... Mamma du är så knäpp! Måla prickarna vita då syns det inte.

Så klok så klok är min dotter till skillnad från mig då:)

Nu har du något att pyssla med om du fattat vad jag menat vill säga..och då menar jag inte att du är trög som jag utan att jag förmodligen förklarat konstigt!

Nu är jag faktiskt lite trötter men jag måste hålla mig vaken. Har lovat att hämta Rebb på Arlanda sent som Sören ikväll. Den ungen har varit i Arsenal och kollat fotboll över helgen. För tre helger sedan var hon i Milano och kollade Zlatan. Dagens ungdomr har det bra, och vi föräldrar kör dem hit och dit... och det gör vi så gärna för de ger ju så mycket kärlek tillbaka.

Nu har jag nog babblat av mig en del här känner jag.

Skön afton önskar jag dig med bamsefet kram!

// Maria

Anettes hus sa...

Hei! Så flott blogg du har!

Vårtecken, ja! Snøen har nesten smeltet - det er så langt det har kommet her hos oss også;)

Klem Anette:)