torsdag 12 mars 2009

Det där jag skrev om att våren var på väg...

...glöm det.



Så här ser det ut utanför mitt köksfönster...





...och bakom ryggen på mig just nu. Snö, snö, snö. Och ännu mer snö. Suck...


Eftersom vi nu börjar tröttna på att inte kunna sätta igång med allt vi har att göra i "rätt" ordning är nu planen reviderad.

Till helgen börjar vi med nya sovrummet - det som användes som kök/vardagsrum när vi renoverade nedevåningen för ett år sedan. Just nu är det gästrum/lager/garderob/ inredningstidningshem etc men snart blir det alltså sovrum med underbar utsikt över vattnet och Nøtterøy.

För ett år sedan var det kök/sovrum. Sen garderob och lager. Snart - sovrum!


Det vi tänkte börja med i helgen är att 1) rensa rummet och 2) lyfta ur gammal köksinredning. Sen ska vi måla golvet vitt, fräscha upp taket med lite mer vitt och bygga garderob där köket står idag. Jag tänker New England. Hampshire. Lexington. Mmm, det blir nog bra..

Och som jag lääängtar till det nya sovrummet! För att inte tala om ny, stor (ehum, större iaf - ingen plats för walk-in closet à la Carrie i SATC här inte... :( ) garderob...

10 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Hejsan!
Tror jag med blir helbra :o)

Guldklimpen heter Milo och är ju pojke då förstås. Sååå söt och jättelik min bror.

Ha det bra i snön!
Kram Petronella

Anonym sa...

Usch, här snöar det som bara den också. Ballerinaskorna får ta några steg tillbaka, suck! Angående barnvagnar så har jag själv ingen erfarenhet av varken Easywalker eller Emmaljunga. Läste dock i en artikel att dom svenska vagnsfabrikaten ej fick bra betyg i några tester som gjorts, bl.a när det gällde klämrisken. För mer information om dom vagnarna du är intresserade av kan du höra dig för på forumet Familjeliv.se om du inte redan är medlem där. Där kan man hitta allt vettigt och ovettigt :) Vi hade först en Teutoniavagn till Wilma, sen blev det en sulky från Chicco. Och när Elsa föddes köpte vi en dubbelvagn från Urban Jungle men nu har båda barnen varsin sulky, en från Carena och en från TFK. Så en variant till Easywalkern är ju Urban Jungle, en vagn som jag kan rekommendera. Ni får åka till en babybutik och provköra vagnar, det är en hel djungel med det där. Ett tips är att den ska vara smidig att fälla ihop o packa in i bilen. Med våran Teutonia var det ett helt företag att få ihop den, liggdelen fick plockas av först och sen fick man fälla ihop stommen. Duo/kombivagnarna är lite bökiga med det. Oj, detta blir ett långt inlägg :) Men kika du runt lite så får vi hoppas att ni hittar någon potensiell. Hoppas att ni alla mår bra! När är det dags för UL förresten?! Kram kram J.

StrandviksVillan sa...

Hoppsan! Här hos oss har det bara singlad ned nån enstaka flinga och det är mest runt noll grader.
Fast jag bävar lite tills det blir bart ute, vi har ju ingen gräsmatta ännu, bara lera...

Så spännande att få göra i ordning ett nytt rum!

Anonym sa...

Hej!

Här i Götet är det också vinter igen. För några dagar sedan hade vi 10 grader, barmark och sol och sedan vände allt och det vräkte ner snö. Men den som väntar på något gott....

Ert helgprojekt låter spännande. Det där med New England-stil kan ju bara inte bli fel. Så klassiskt och snyggt. Skall bli kul att se resultatet.

Ha en trevlig fredag!

//Charlotta

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Här snöade som fanken i går kväll, i SKÅNE! Fast enligt den gamla bondepraktikan sägs det att om det snöar den 12 mars blir det inte fler frostnätter innan sommaren. Om man nu ska tro på det.
Roliga planer ni har inför helgen.

Och du, vilka söööta skor. Jag sparade Hampus skor i många år, men sen försvann de i nån flytt. Tråkigt nog.

Ha nu en jättebra helg och lyft inte alltför tunga saker:-)

Kramkram!

Anonym sa...

Men hallå, du kan väl bygga ett KarlsonHus i Norge:)
Tack för gratulationerna
kram

Maria sa...

Ville bara önska en skön helg.

Ser att ni ska pyssla lite. Kul! Vilket smart rum ni haft då ni gjorde iordning det andra. Perfekt!

Det ska bli spännande och se hur fint du gör där sedan med stilen du beskrev.

Såg att du skrivit hos Charlotta om din plånbok... fy bövelen så surt! Jävlans skit Rumäner säger jag med! DE SKA GE FAN I SÖTA CARROS PLÅNBOK!!!! Och alla andras plånböcker med! BLÄ på dom.


Många kramar // Maria

Anonym sa...

Din stackare som blivit av med plånboken! Kan sätta mig in i känslan att stå utan körkort och kreditkort. För j-vligt rent ut sagt. Hoppas att du hann att spärra allt med en gång!

Ha en riktigt skön helg i snön!

Kram //Charlotta.

Tinnar och torn sa...

Men va fanken. Har de snott din plånbok. Fan va arg jag blir!! En gravid kvinna o allt. Idioter! Hoppas de får sitt straff. Puckon!!! Ha en bra helg trots det då! Kram P.

Maria sa...

Godmorgon lilla hjärtat;)

Hoppas solen skiner på dig idag!

Kram