onsdag 4 februari 2009

Mer utmaning

Jag och ett par av mina livs kärlekar...


Var inne hos världens roligaste skånska med det fina huset vid havet imorse. Höll på att skratta ihjäl mig åt hennes fantastiskt roliga minnen men slutade tvärt när jag kom längst ner - oh god, hon utmanar mig!?
.
Men hoppar jag för Lundinskan så hoppar jag ju såklart för Leena! Efter mycket tänkande, skrivande, deletande och lite mer skrivande så tror jag att jag har fått till ett svar. Here we go!
.
Roligaste minne
.
Jahapp, det här var nog det svåraste av allt. Ett roligt minne...? Har så många men det blir liksom så.... "you had to be there"...på något sätt. Skyller inte på minnet alltså, men snarare min förmåga att uttrycka mig.
.
För att göra det enkelt - allra bästa minnet är iallafall förlovningen på Paros i somras! Middagen kvällen innan, dagen på segelbåten, THE moment på kvällen... Blir nästan lite gråtfärdig här nu! (Puss på dig älskling!)
.
På stark andraplats kommer alla somrar på Marstrand, studenten, året i Tyskland efter studenten, den där midsommaren 1999 som jag och en barndomskompis firade på en strand i Antibes på vår språresa och just det - den där midsommardagen när jag beslutsamt (och kanske bara lite stöttad av ett par tre sommardrinkar...) tittar på min söta bästis Bianca och uttrycket "Fuck it, nu ska jag hångla" myntas! Äh, som sagt, you had to be there...
.
Favoritmat
.
Åh, det mesta - jag ÂLSKAR MAT! Sushi har varit en favvis i många år, pasta i alla möjliga former med alla möjliga tillbehör, skaldjur, en god grillad köttbit som är sådär härligt rosa inuti, tacos på fredagar (med MASSOR av guacamole!!) och McDonald's. I love McDonald's. Om jag inte hade haft någon självbevarelsedrift (eller bott någon annanstans än i Norge - är såå dyrt här!) så hade jag varit en väldigt flitig besökare.
.
Favoritfilm
.
Jag är en fjant när det gäller filmer. Pappa och Lars brukar säga att min gräns går vid Kalle Anka på julafton. Men hallå - inte mitt fel att jag inte gillar att betala pengar eller ödsla tid på att se pang, skjuta, döda eller få livet skrämt ut av mig. Däremot gillar jag välgjorda dokumentärer och romantiska söta filmer som man mår bra av att se. Kan alla repliker i Pretty Woman utantill, älskar the Holdiay, skrattar åt Love Actually och gråter som ett barn i slutet av Hitta Nemo och Ice Age.
.
Favoritbok
.
Älskar böcker, har läst sedan jag var fem. Favoriterna nu är chic litt, det är ungefär så mycket jag orkar. Har egentligen samma åsikt här som med filmer, orka betala för böcker som jag får mardrömmar av. Har alltid med mig en bok (alltid pocket!) eftersom jag reser mycket, är också oslagbart bästa sättet att somna på kvällen. Bästa boken 2008 var en hård kamp mellan Millennium-trilogin och Flyga Drake.
.
Favoritfärg
.
Alla färger, i rätt kombination, rätt mängd och på rätt plats. Bortsett från orange, can't stand it. Kläder: vitt, svart, rosa, beige, grått, rött och marinblått.
.
Inredning: vit, beige, brunt, rosa, rött och marinblått. (Börjar se ett visst mönster här...)
.
Bilar: silvergrå, svart, rött och en del väl valda lanseringsfärger
.
Mest pinsamma
.
Ha, den här var enkel! Piece of cake! Helt klart nyår 97/98, 15 år gammal, tre barndomskompisar med familjer i Norge, fest hos en kompis till en av tjejerna, "nu dricker ni ingenting - neeeejdå", en flaska vin och en flaska champagne, tolv-slaget och vips stod jag ensam med en flaska champagne. Det slutade inge' bra alls... Trillade in hemma hos våra vänner efter att mer eller mindre ha blivit buren hem, höll på att slå ihjäl mig i trappan upp till sovrummet och hade låånga samtal med botten av toaletten. Det allra värsta? Tja, bortsett från den värsta bakfyllan jag fram till idag har upplevt, så var det nog mamma och pappa sittandes på sängkanten dagen därpå, hur de spände blicken i mig och långsamt och tydligt förklarade huuuur bevikna de var på mig. Oh the shame...
.
Bästa vänner
.
Bianca, Karin, Suz, Nina, Becka, Wågen, Ida, Lorenz, Frida, Emsan, Frida, Jessica, Lina, Martina, Rebekka, Ida, Jacob, Jocke, Eric, Tobias, Rasse, Björn, Hampe -och en hel hög till. När man har flyttat några gånger så blir det gärna många namn på en sån här lista...! And I love you all!
.
Sötaste bebis
.
Vilka bebisar är inte söta!? Just nu leder Rasmus (bästis Fridas fyra veckor unga son), tätt följd av helgens charmpelle Emil. Sen var min kusins son Carl Johan kanske något av det sötaste som jag någonsin har sett och hans syster Märtha ser ut som en liten 50-tals bebis - helt underbar! Och så måste jag hålla med om att Leenas barnbarn Malte faktiskt är helt, helt bedårande!
.
Livs största kärlek
.
Lars såklart! Och Odin, min familj, alla mina bästisar, Diors läppglans Addict nr 151 och farmors gamla kuvertväska från Dior som farfar köpte till henne i Paris -72.
.
Så det var det - långt som vanligt, hoppas att ni hängde med helt till slutet!
.
Skickar vidare till:
.
Hoppas att ni nappar, är nyfiken på vad ni kan svara!
.
Nu: dags för Ugly Betty, so long!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hua mig, den känns svår! Jag skrattade också gott åt Leenas svar, och tänkte, "Tur att det inte var jag som skulle svara"... Få se vad jag lyckas skrapa ihop...

Anonym sa...

Nä, inte 100, men 5:)

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Snyggt jobbat, tjejen! Det där med pinsamma fyllestunder känner jag igen. Ska berätta om fortsättningen på kvällen i Palma någon gång när/om vi träffas live (Du måste också boka in helgen 8-9 augusti här. Jag tycker nämligen att vi ska ha en BLOGGFEEEEST! Sen kan vi nog prata hur många pinsamma minnen som helst, efter den:-)

Kul svar på dina livs kärlekar. Så långt tänkte inte jag, att man kan vara kära i saker...för det kan man ju. Jag är till exempel jättekär i klänningen jag fick i julklapp av Jonas. Den döljer allt så bra:-)

Visst är det kul med utmaningar som kräver lite tankearbete.
Och du, det där med hånglet känner jag också igen (hittade ingen som dög på riktigt förrän jag var 41, så gissa om JAG hann med en del innan), fast jag körde med uttrycket "Nu ska jag hångla ner någon i brygga"
Det blev en del krökta pojkryggar genom åren;-)

Kram på dig!

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Glömde säga att det där med "Världens roligaste Skånska" är att ta i...jag kan möjligen sträcka mig till att gå med på "Tostebergas"(200 invånare)... och bara i skrift...Jag är nämligen sketatråkig live.
Hehe!

StrandviksVillan sa...

Aiaiaiii... Det var en lång utmaning! Det blir nog att cencurera svaren en aning om jag antar den... ;)

Anonym sa...

Usch, funderar fortfarande på en del av punkterna... Kul att höra vad du tycker om reportaget sedan:)
kram

Anonym sa...

Alltid lika kul att gå in och läsa här, gumman! Sorry att jag inte ringt...finns inga ursäkter som är goda nog...Tänker på dig iaf och kommer ringa dig, snart!! Mmm, den där nyårsafton är svår att glömma - för alla parter inblandade!haha. Och nu vet man att man inte räknas till en av dina bästa vänner-hihi. Men är ju iallafall en av dina äldsta...?:-) Kram på dig // Lina

Frida sa...

Hihi, Rasmus hälsar och tackar för utmärkelsen :)

Kram Kranm