lördag 7 februari 2009

Vårtecken, livstecken och nytt tema i bloggen

Tja, Humlebacks-Viveka letar efter vårtecken, själv letar jag efter livstecken. I all snön. Här har snön nämligen vräkt ner sedan igår och det har säkert kommit en halvmeter i tillägg till den halvmetern som redan låg där. Som tur är har Lars fått en ny fin snöfräs så han går lyckligt ut varannan timma och kör runt med den så att det blir skottat och fint. Tânk vad lite maskiner kan göra med motivationen hos män ibland...!?

Nu har vi varit ute i en timma på vinterpromenad i allt snöande (yep, såg ut som snögubbar när vi kom hem...) och har fyllt på med färskt bröd, ny god grevéost (direktimporterad från Sverige!) och lite kanelkrans (också direktimporterad från Sverige). I kaminen brinner en brasa och massa ljus är tända. Då genstår egentligen bara en sak. krypa upp i soffan, filten på och läsa bok. Mmmmm, såna här dagar ÄLSKAR jag vintern!!

Tänkte också lägga in en liten rad om att det snart kommer lanseras ett nytt tema här på bloggen! Inte för att bloggen kommer att ändras fundamentalt, men det är definitivt ett tema som inte har varit med tidigare. Tänk blått. Eller beige. Eller rosa... Stay tuned!


Så här ser det ut utanför fönstret just nu. Och har gjort sedan i går eftermiddag...


...så tidigare idag fick Lars skotta altanen för att inte snön skulle bli för tung. Odins försök att "hjälpa till" var inte så uppskattat. Hjälper inte att ha en hund som biter i snöskyffeln när man försöker skotta tydligen...


Efter en lång promenix i snön med älskade mamma så har vi nu tänt ljus, fikat och snart blir det nog en liten tupplur på soffan! (Se nya fina lyktan på väggen intill altandörren! Love it - visar mer bilder en annan dag!)

4 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Hmmmm, tänker blått, beige och rosa...

Tinnar och torn sa...

Hejsan!
Ser jättemysigt ut. Jag letar inte vårtecken alls. Än har jag inte fått nog av snö och gnistrande dagar ;o) Tycker tiden springer iväg alldeles för fort, man hinner knappt njuta av vintern innan det blir sommar närapå!

Kram Petronella

Ps:Kul att få se dej på bild förresten :o)

Charlottas hemmaplaner sa...

Hallå där!

Jo, jag försöker också desperat leta vårtecken. I min trädgård är det bara lera upp till knäna och inte det minsta tecken på liv. Tacka vet jag snödrivor då....

Jag försöker också tänka på färger. Blir det kanske olika färgteman? Spännande!

Kram
//Charlotta.

Josefin sa...

Blått, rosa o beige... När startar bloggen kring detta tema tro?! Fortsätter o läsa med spänning :) Hoppas annars att allt är bra med dig och "gubbarna". Kram från Josefin o familjen