söndag 8 februari 2009

Efter snö kommer solsken...

...och massa snöskottning! När vi vaknade imorse hade snön slutat vräka ner och istället hade solen gjort entré. Behöver väl knappast förklara hur otroligt vackert det var?!? Mamma och pappa åkte tidigt så efter en liten förmiddagslur tog vi oss ut i snön, skottade altanen för 100:e gången och passade på att leka lite med Odin. Och ha lite snöbollskrig... Sen gjorde Lars världens godaste kakao med chili och vaniljsmak (ett set från Hot Choc med äkta belgisk choklad) som vi satt i snön på altanen och drack, mums filibabba!


Se snön på altanräcket...


Så vacker utsikt från frukostbordet!

Mycket snö, javisst. Men det sjukaste är faktiskt att igår eftermiddag tog vi bort lika mycket snö från soptunnorna som det ligger där nu. Det har alltså kommit dubbelt så mycket snö på ca ett dygn som ni ser på den här bilden!

Odin äälskar snön, han blir som en liten valp och springer runt. Att han nästan blir begravd i snön är helt ointressant, han hoppar runt som en galning och blir liksom helt...valpig igen! Går ju inte att göra något annat än att skratta ihjäl sig och slänga sig ut i snön tillsammans med honom!


NM i Kast Med Mellanstor Hund! Odin älskar det, ungefär som när man slänger ett barn i vattnet. Han blir helt sjövild och vill bara göra det igen och igen och igen!

Den här posen betyder "försök att ta skon om du kan då, na na na na naaa!!!!". Och när man försöker ta - i det här fallet - skon så är han snabb som blixten, hoppar åt sidan och viftar bara ännu mer på svansen. Skrattar antagligen ihjäl sig så gott det går med den där gamla skon i munnen...!

Gott att pusta ut efter allt lekande (och värma upp sig efter snökriget...) med en kopp varm choklad på altanen i solen!

7 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Åhhh vad härligt det ser ut! Kram Petronella

StrandviksVillan sa...

Visst är det fint med snö, men oj vilket jobb...
Jag skottade igår på förmiddagen så svetten sprutade - sen fick maken göra om skottandet vid 17-tiden igen, pust! På kvällen började det regna, typiskt... Men visst har vi massor med snö kvar ändå, idag är det ca -3 grader och blååååser jättehårt.
Ha en fin dag! Så kul att ha fått se dig på bild :)

Mrs JOSSIE sa...

En liten fråga: Har ni dolda handtag på köksluckorna? Tänkte på bilden på headern. Vi ska äääntligen göra om köket nu (tänka sig, jag har fått vänta i ett helt år ;) ) Vita luckor är spikat, likaså bänkskiva i granit eller ännu hellre (och billigare) om Viktor lyckas gjuta en i betong. Men vi står i valet o kvalet mellan vilka vita luckor vi ska välja... Vilka bekymmer :)

My home is my Castle - by Kari sa...

Hei på deg :)
Takk for utfordringen jeg fikk av deg..
Jeg tror jeg må stå over denne. Liker ikke å legge ut for mye om meg selv på nett ;) Håper du skjønner...

Ønsker deg en herlig dag i solen :)
Klem,Kari

Maria sa...

Vilka härliga vinterbilder! Fast jag längtar till våren nu....

Tack söta rara du för din omtanke, det var ju inte så klokt av mig att skriva så när jag faktiskt inte kan berätta vad som hänt.

Det är en trist story, men vi har i alla fall lagt focus på eländet och är inställda på att med lite vilje fixa biffen!

Vilken fin header du trixat till! Tänk att jag fortfarande fattar nada när det gäller sådant! ...... nåja jag är i alla fall bra på annat...tror jag;)

Världens alla kramar till dig goa "utvandrare"

Susanne sa...

Vilka underbart harliga och vackra foton gumman! :)

Bianca sa...

Du är helt otrolig - du skriver så härligt och levande att jag känner att jag är där i varje stund och så är du så rolig! Vad fint ni får nere i tvättstugan, en otrolig ändring sen mitt senaste besök.
Hoppas på att komma tillbaka snart! Många kramar B