måndag 13 oktober 2008

Rapport från helgen


Sitter här på hotellrummet i Stavanger och njuter av en härligt, underbart produktiv helg! Med ivriga hejarrop från Maria, Catharina (en ny bekantskap från London), Anki och Susanne så tog helgen fart. Min käre fästman låg i soffan och var verkligen dålig (vid den här tiden hade jag börjat förstå att L faktiskt var ganska sjuk och slutat reta honom för att vara så klen...) men en god kvinna reder sig själv eller nåt sånt så jag tog ett sånt där fint, lite lätt bakåtvänt (?) steg som de tar i tecknade filmer och satte fart genom huset.


Jag gick ut hårt med att slänga in en tvätt, fortsatte med att dammsuga högt och lågt (utom i vardagsrummet - där låg L och försökte kurera sig) och sen var det dags för badrummet. Där blev det en storstädning i badrumsskåpet som såg ut som sju svåra år - vilket egentligen var ett direkt resultat av att jag inte hittade städgrejerna till badrummet och därför bara var TVUNGEN att riva ut hela skåpet. Vilket resulterade i ett jätteroligt ansiktsuttryck på L när han kom upp och hittade sin sambo sittandes i morgonrock på golvet mitt i ett hav av flaskor, burkar, tops, bomull, städgrejer. Som om jag skulle vara den enda i världen som fastnade i ett städryck iklädd morgonrock en lördag förmiddag? Va? Va?


Oki, efter att nöjt ha rensat massor, sorterat in resten i skåpet i storleks- OCH färgordning tog jag mig en dusch, på med kläder och ut i trädgården och klippte gräsmattan i två omgångar så att den blev lagom kort innan frosten sätter in. Virvelvinden fortsatte sedan in igen och tog äntligen, ÄNTLIGEN tag i listerna. Förstår ni hur skönt det var att faktiskt få sätta igång? En del människor tycker att det är trist att måla lister - jag hade ett litet leende på läpparna mest hela tiden. På med blåa plasthandskar (för övrigt min favvishjälp i renoveringsarbete!) och sen satte Det Stora Spacklandet igång. Gick över alla lister från entrédörren i hallen, bort över golvlisterna till de andra dörrarna i hallen, via fönstren och terassdörrlisterna i vardagsrummet, genom golv-och fönsterlisterna i köket och slutligen golvlisterna i vardagsrummet tillbaka till hallen.


Efter det var jag lite småtrött och då passade det bra med att åka på födelsedagskalas till L's systerdotter. Sen blev det tjejfest på kvällen men Askungen blev hämtad vid midnatt eftersom prinsen fortfarande var sjuk och behövde lite moralisk support hemma.


Söndag morgon satt fortfarande kämparglöden i så då fortsatte arbetet med listerna. X antal rullar med maskeringstejp senare, fina blå band runt alla lister och med en sandpappersdyna i handen. Putsa, dammsuga, torka av med Yes och en mjuk trasa, putsa dammsuga, torka av med Yes och en mjuk trasa, putsa, dammsuga... Ja, you get the picture. Sen hade L repat sig så mycket att han orkade stå upprätt och hålla i en målarpensel. Han blev således målarmäster för dagen (jag hade lånat ut min vanliga roll för att muntra upp honom så att han blev frisk fortare) och satte fart med oljefärgen. Själv fortsatte jag att putsa och jaga undan Odin som drar sig till vit målarfärg (passar tydligen bra mot den svarta pälsen) som getingar till ett glas med saft en sommardag. Resultat blev jättefina, högblanka, nymålade lister i hallen, köket och runt terassdörren. Tidsoptimist som jag är var jag SÂKER på att vi skulle hinna med allt men fick ge mig igår kväll när det var tre fönster och golvlisterna i vardagsrummet kvar. Så nu sätter jag mitt hopp till min älskade L att han ska få resten klart i veckan. Ingen stress honey. Och du behöver absolut tänk inte på att mamma och pappa eventuellt kommer i helgen.


Oops - det här blev visst en mindre roman. Sorry guys. Fingrarna bara flyger iväg av sig själva medan jag kollar på norska "Parlamentet". Helt hysteriskt roligt, skrattar så jag gråter! Summan av kardemumman är att det äntligen blev lite gjort hemma i helgen och jag njuter av bara tanken på att komma hem till det på torsdag. Och min käre och hunden. Såklart.


Over and out för ikväll - nu ska jag krypa till sängs med ömma händer efter helgens putsande och försöka hålla en bok uppe en stund.


Ps. Om ni undrar vart bilderna hemifrån är så är de i min kamera. Som ligger här intill. Med sladd. Utan batteri. Say no more. D.s


Ps2. Noterar med mer än en tår i ögat att Helena med Spets och Snor väljer att lägga ner. Helenas blogg är en av mina absoluta favoriter och hon är en av de som inspirerade mig till att börja blogga. Superbra bloggar med fantastiska foton och massor av inspiration finns det några av. Men vem - VEM - ska ta över som Drottningen Av Roliga Kommentarer Om Sin Man och Självinsikt?? Hon kommer att vara djupt, djupt saknad - hoppas att hon får abstinens och återkommer! Ds2.

1 kommentar:

Viveka på Humlebacken sa...

Men oj vilket inlägg, långt och hysteriskt roligt. Det är kanske här vi har den nya Helena... du skriver väldigt roligt! JAg kan se dig, framför allt när du gör den där seriefigursstarten...
kram