onsdag 1 oktober 2008

En tankeväckare

Jag borde egentligen ha packat ihop min väska och gjort mig klar för sängen för länge sedan men än en gång har jag fastnat i soffan på hotellrummet med laptopen i knät. Det är ju inget ovanligt när det gäller mig och oftast är orsaken diverse roliga bloggar, skvallersidor, lite Facebook och ett och annat mail. Men ikväll är det något annat. Något helt annat.

Via Pernilla Wahlgrens blogg på http://www.mama.nu/ (ja, hennes blogg är sjukt kul - mammaliv i kombination med all den där glamouren som man känner sig så långt ifrån när man står i blåställ och spikar gipsplattor....) så fick jag tips om en rejäl tankeväckare. Och vilken tankeväckare det var.

Utan att överhuvudtaget känna personerna ifråga, sitter jag här med tårarna fullkomligen forsandes ner för kinderna - samtidigt som jag förundras över en del människors kraft och envisa, positiva anda. Ta en liten stund och gå in på www.jagefrisk.blogg.se och läs om söta 20-åriga Maddes kamp mot cancern. Kanske känns det avskräckande och alldeles för jobbigt men jag lovar - där har ni en ung dam som är en sann förebild! Hon är svårt sjuk men lägger ändå in Dagens Pepp - bara en sån sak. Mitt i all sorg är det en fantastisk hyllning till livet, kärlek till familj och vänner och en påminnelse om vad som faktiskt är viktigt här i livet. Passa också på att läsa hennes fantastiska mammas resp. pojkväns bloggar. Det är tungt, gripande och samtidigt en fantastisk uppmaning om att "remember your priorities".

Man kan inte jämföra problem, men man kan sätta saker och ting i perspektiv. Man ska heller aldrig säga aldrig - men jag tror att det tar ett tag till innan jag börjar hänga upp mig i huruvida vi kommer att hinna bygga garage till våren, få listerna målade eller de där förråden rensade. Däremot så ska jag försöka bli bättre på att berätta för familj och vänner hur mycket jag älskar dem, pussa lite mer på min sambo, leka lite mer med vår hund och ta en promenad i solskenet - bara för att jag kan.

Tack vare Barncancerföreningen fick Madde möjligheten att åka till Gotland på semester i somras. Hon fick dessutom en laptop så att hon kunde blogga, surfa och sysselsätta sig under sjukhusvistelser och när hon fick svårare och svårare att komma upp ur sängen.

Till Maddes minne är det startat en insamling till Barncancerföreningen som heter "Den Jävla Idioten" - det var det Madde kallade sjukdomen. Målet är att samla in 100.000 SEK till lucia.

Jag tänker hjälpa till och skänker härmed 2oo SEK.
En kan inte göra allt men alla kan göra något - är ni med?

2 kommentarer:

Maria sa...

Jag är med;)

Kram Maria

Maria sa...

Hej igen,

jag såg ditt tidigare inlägg ang dina bekymmer gällande kakel/glas i köket.

Jag ville gärna hjälpa dig där men hade svårtatt formulera mig. Jag tycker ju det är så snyggt med glas och att det skulle passa fint hos er. Nu förstår jag dilemmat med priset.

Satt just och surfade runt och snubblade in på det här, www.styleroom.se/album/803 Tänkte direkt på dig! Det är supperhäftigt! Hade jag inte just blivit klar med mitt kök kanske jag lurat lite på den iden.

Kolla in den och berätta vad du tycker.

Kram Maria