måndag 15 september 2008

Helgens roligaste projekt!

Åh, vlken härligt produktiv helg det blev trots allt! Var lite....eh...glad...när jag trillade av tåget vid 23.30 i fredags kväll så jag hade nog satt hoppet till L när det gällde produktivitet när jag gick och la mig. Men - mot alla odds - vaknade jag pigg och glad på lördag morgon med strålande härligt väder! Tillbringade två timmar hos frisören (hur underbart är det inte med lite lyx och egentid någon gång då och då??), tog en sväng på stan och sen bar det hemåt för att sätta igång med helgens roligaste projekt: mediabänken!

Vi började spåna på idéen tidigt, tidigt i våras när vi fortfarande inte hade kommit längre än så här på första våningen. Men man ska ju ha drömmar och visioner säger de...!? I helgen var det äntligen byggstart. Ett par MDF-plattor, lite lim, massor av skruvar, spackla, torka, putsa, spackla, torka putsa och ca 6h senare stod den (nästan) klar! Sent i går kväll grundade L den och idag kom tydligen lager nr 2 på plats. Nu är den lika äggvit och fin som väggen och ska förhoppningsvis smälta in fint mot väggen när allt är på plats! Ovanför ska vi hänga upp tavlan med den vackra J-båten (eh, ska bara ramas om först - den tålde inte helt flytten från Göteborg...) och på "spiselkransen" hade jag tänkt mig:
  • ett olivträd i fin kruka
  • ett par ljusstakar i fattigmanssilver
  • några böcker i en hög
  • gunghästen från Par Courrier
  • jordgloben från Deisy Design
För de som är aningens mer intresserade i det tekniska så kommer det alltså bara bli en TV och två inbyggda högtalare synligt. Men bakom väggen ligger kontoret och där inne kommer det att stå en media-PC med fler högtalare, sub woofer, bildbank, CD, DVD, internet - allt kopplat till TV'n. Typ. På något sätt. Jag hängde inte med helt på detaljerna - hade ju fullt upp med att fundera fram vad som skulle stå på hyllan. Det absolut viktigaste alltså.


Voilà - bildbevis från helgens övningar:

Okey dokey, here we go....
Mediahyllan sedd bakifrån - vi satsar på KIS-metoden: Keep It Simple...

Framifrån

Lördagslunch i solen och värmen på altanen....

...med fin utsikt över nya mediabänken....

...och vattnet nedanför!Och så här såg det ut innan den grundningen kom på igår kväll. Slutligt resultat kommer på torsdag!


P.s Vet att jag sa att helgen var produktiv. Och alla har nog insett att det var mest L som snickrade mediabänk med mig som kombinerad verktygsnisse, tving och kaffehämtare. Men förutom snickrandet hann L med att lägga på några saknade takstenar på fredagen och igår oljade, putsade och oljade jag igen in våra två stora köksbänkar och matbord. Samt klippa gräsmattan två gånger (ok, det har inte direkt varit prioriterat på sistonde...) och vaxa och putsa på ena bilen som ska säljas inom kort. DET vill jag ändå kalla produktivt.

2 kommentarer:

Maria sa...

Vilken fiffig mediabänk ni gjort.

Smart med ett rum bakom där mediamaskinerna skall stå. Så löste vi de problemen i vårt förra hus.

Nu är allt inbakat i väggen och nu återstår att finna en bänk där själva apparaterna döljs.

Det blir nog att "snickra" ihop en hammagjord. Brukar bli bäst så;)

Och jag tycker att du varit VÄLDIGT produktiv minsann i helgen;)

Kramar Maria

Solveig sa...

Hei:)
Har lest bloggen din ganske mye, den er så fin og inspirerende bilder! Kjempe fin mediabenk, det enkle er ofte det beste og:)

Ha ei fin høst uke.