måndag 14 april 2008

Här kommer de!!

Bilderna från nya, finfina första våningen! Här är resultatet av fyra hantverkare i 10 dagar som har gjort ett helt fantastiskt jobb. De har rivit, sågat, svurit, byggt, spacklat, putsat, svurit lite till (inte ens på den punten har de gjort mig besvikna - alltså kvarstår bilden av de kaffedrickande och svärande hantverkarna), och nu kvarstår bara lite ynka äggvit i flytande form (nej, inte mat - vi snackar färg...) och så är vi faktiskt färdiga för att välkomna Herr Parkettgolv, Fru Kök och deras barn Vitvarorna så är allt på plats!

Ja, och så ska elektrikern komma och koppla in lite el också då... Och så ska vi lägga kakel i hallen.... Och bestämma oss för vad vi ska ha på väggen mellan bänkskiva och överskåp i köket.... Och.... Äh, strunt samma - nu ska jag glädja mig åt att huset är tillbaka och att det har blivit dödsbra. Ännu ett steg närmare lata helger med fikande och sovmorgonar, hurra!!


Golvet blir uträtat och får ny isolering. Hu, glad att jag slapp göra det - me not like glasfiberisolering...


Kitchen to beKan inte sluta fota vår nya fina terassdörr så den får hänga med här också...


Härliga stora ytor med nya vita dörrar i bakgrunden, varav den vänstra går ner till källaren. Äntligen, äntligen slipper vi alltså armbåga sig förbi en uppsjö av jackor i hallen för att göra en 90 graders sväng på en femöring, för att SEN kunna börja ta sig ner för trappan till källaren. Nu: en dörr och voilà - trappan rakt ner! Sånt som man kan bli lycklig över som husägare... :)


Och härlig stor hall!! Syns inte riktigt på den här bilden, men hallen har verkligen blivit stor - eller ja, allt är väl kanske stort i förhållande till den tidigare hallen. Till vänster om dörren är det ca 50 cm in till väggen till skillnad från de ca 7,5 cm som var innan... 10 000-kronors frågan är nu: blir det samma fina mörka kakel som tidigare i hallen (som jag röstar på) eller ljusare grå (som Sambo röstar på)?? Till kommentarerna med tips - skynda, skynda!
Nu: over and out, my god så trött jag är.

Inga kommentarer: