måndag 1 september 2008

Hösten är här

Hmm, kan inte bestämma mig om jag ska lägga till ett utropstecken eller några dystra punkter i rubriken. Hösten är officiellt här och...nja, jag är ambivalent. Hösten har sin charm men jag är nog en sommartjej trots allt. Jag försöker tänka på att elda i öppna spisen, krypa upp i soffan med en filt, en kopp te och en bra bok men...nope, it doesn't do it for me. Tacka vet jag sommarvärme, ljusa kvällar, rosévin, sol och bad!

Men hur det nu än är, så är i allafall ett säkert - det är svårt att ändra på årstidernas skiftningar så nu det är bara att gilla läget! Jag sitter här och försöker ladda med positiv energi inför ny termin och nya utmaningar och då hjälper det självklart att ta en titt på allt spännande som händer hemma i höst. Voilà - låt mig presentera Karlsebakkens 37's "To Do 2008"-lista:

- Måla sovrummen på övervåningen - check
- Riva ut i princip hela första första våningen - check
- Nytt golv, nya väggar, nytt tak på första våningen - check
- Ny terassdörr, nya fönster - check
- Nytt kök - check
- Ny hall - check
- Ny tvättstuga nere i källaren med dusch och bastu - nästan check

Och det här kvarstår på listan "To Do Hösten 2008"

- Prio 1: få upp de sista listerna på första våningen och få de målade
- Sätta upp skåp, bänkskiva och överskåp i tvättstugan
- Bygga klart bastun
- Måla trappnedgång och tak i källaren
- Bygga ny trappa ner till källaren
- Riva ner tapetväv på övervåningen (yep, den vi målade i vintras...)
- Ny tapet och färg på ovan nämnda övervåningen

Storleksmässigt något mindre projekt än det vi har sysselsatt oss med under våren; det här är "kosejobber" som L säger. Och inte minst en uppladdning inför nästa vår, då dränering och kanske, kanske ett garage står på "To Do"-listan...!?

Hursomhelst, ni har ju varit med på vår resa genom våren och nu hoppas jag att ni vill följa med in i hösten 2008 också!

1 kommentar:

StrandviksVillan sa...

Ojojoj så mycket ni hunnit med , ganska fantastiskt!
Fast visst har det hänt en del hos oss också, det är ju bara att kolla foton och jämföra ;) Maken är fortfarande jätteflitig ute på gården och fixar.