onsdag 24 september 2008

Efterlyses: hjälp, råd och tips

Efter en hel vår av beslut hit och beslut dit verkar jag ha drabbats av den elaka bacillen Total Beslutsångest. Lider också av hans elaka kusin Tidsbrist som inte gör saken bättre. Vad göra? Jo, försöka bota dem med en kur av Hjälp Från Alla Inspirerande Bloggläsare!Symptom: Kala vita väggar i köket
Problem: Kan inte bestämma oss för kakel
Föredragen lösning: målad och frostad glasskiva
Orsak till avslag: hutlöst dyrt med härdade glasskivor av den storleken i Norge
Alternativ lösning: kakelOch här står vi nu. Med ca 6 m vit kal vägg som skal kaklas inn (eller någon annan rolig lösning som inte involverar glasskivor som kostar en halvförmögenhet/m2). Och hur jag än tänker, funderar, lockar och pockar så dyker det inte upp en enda idé i huvudet. Det enda jag (nästan) har bestämt mig för är att jag har lust på lite mindre kakelplattor som är ca 2x10 cm. Tror jag. Så please - put me out of my misery och sprid lite av all den där underbara inspirationen som ni alla sitter på (och försök inte vara modesta nu - allt är ju avslöjat på era fina bloggar!). Vad ska vi göra åt våra vita väggar? Grått kakel? Vitt kakel? Vit mosaik? Brunt kakel? Funderade till och med på att vara så wild 'n crazy och föreslå turkost kakel!? Så bring it on och give it your best shot!P.s Bästa förslag belönas med en stor virtuell kram... D.s

Så här ser det ut nu - nytt, vitt, kalt


Efterlyses: rolig lösning ovanför köksbänken

Ska helst passa ihop med vitt, ek, brunt och beige....och vår renoveringsplånbok!7 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Jag är faktiskt positivt överraskad av glasmosaik i lite större format typ 7x7cm. Har kollat på turkost faktiskt, hahaha......Trodde inte jag skulle tycka det var snyggt men det ÄR det. Se till bara att få tillräcklig tjocklek på det amnnars blir inte djupet lika fint! Jag har inte riktigt bestämt mej ännu men jag tror det blir så....Lycka till! Kram Petronella

Kaos sa...

HVa med sånne glassplater
http://www.huseby-as.no/admin/images/view.asp?id=541

Du trenger ikke nødvendigvis tapetsere bak, du kan henge bilder eller huskeliste bak platen og feste med små klyper på toppen.

Frida82 sa...

Hej Vännen!

Vi har precis beställt våra svarta glasskivor till köket nu, skönt att bo i billiga Sverige ibland :)

Ett alternativ som vi kollade på var dock glaskakel/glasmosaik som är i storleken 10X10 cm. Vi kollade på svarta plattor men den finns även i vita plattor, röda, turkos o.s.v Har för mig de kostade mellan 1000-1200:-/m2
Är de dyrare i Norge så kan ni ju alltid köpa i Sverige och ta i bilen, lite smidigare än glasskivor :)

Riktigt snygga måste jag säga. Och då får ni ju lite av glaskänslan även att ni inte sätter glasskivor som är så hutlöst dyrt i Norge.

Kram Kram

Anonym sa...

Hej!

Jag skulle kakla det med svarta "stavar". Blir en otrolig fin kontrast till det övriga vita. Jag gjorde det med en vägg som var ca 3 m2. Kaklet låg på 800.-/m2.

Ha en trevlig helg!

/M som i Mica

StrandviksVillan sa...

Åh neeeej! Du har så rätt, glas skulle göra sig absolut bäst! Då skåpen ger ett rätt "rutigt" intryck, eller hur jag ska säga, så kanske det blir för mycket med rutigt kakel...?
Hmmm... har sett runda mosaiker nånstans, men dom kanske är dyra också. Men om ni gör kakel så skulle jag föreslå avlånga och liggande i omlott (som tegel är murat) Lycka till! Jättefräscht kök har ni!

Susanne sa...

Hej gumman! Hoppas det ar ok att jag skriver aven fast jag inte har min egen inredningsblog..:)

Chris-Emelie har sant sjukt snyggt kakel i sitt kok.. det ar svart dock sa vet inte om det blir lite hart mot det vita..?

Det ar iaf stora blanka plattor med diskret monster pa. Supersnyggt! Ska fraga var hon kopt det sa kan ni ju iaf kolla..skadar ju aldrig ;)

Ska bli saaa kul att se hur du bor snart! :)

puss

Anonym sa...

jag har samma kök som dej och samma problem....köket står klart men det fattas kakel.
Vad ska man ha? Jag funderade på lime grön, den är otroligt snygg. Vad blev resultatet av erat kök?