söndag 9 november 2008

Så var det det här med gardiner...

Helgen i siffror:

Antal Världens Bästa Familj på besök: 1
Antal goda middagar: 2
Antal skratt vid matbordet: oräkneliga
Antal gardintyger vi har sett på: 1694...ungefär.
Antal varianter på gardiner/gardintyper/gardinupphängningar: 25?
.
Japp, så var den helgen över då. Har varit en supermysig helg! Vi lyckades att samla föräldrar, alla tre systrar och två pojkvänner till en riktig familjehelg innan bägge mina systrar styr kosan söderut för att tillbringa sin 4:e resp. 1:a säsong i Val d'Isère. Vilket i sig är helt ok eftersom vi då dessvärre är tvugna att åka och hälsa på och åka skidor i en vecka.
.
Helgen kickstartades med tacos (är det inte underbart enkelt en fredagskväll?), fortsatte med låång frukost lördag och så ut på Den Stora Gardinjakten. Och det gick ganska bra. Lite för bra. Blev väldans svårt att faktiskt bestämma sig för vad vi skulle ha. Vi åt lite Lax på Amors Pilar (se recept här - helt sanslöst gott och lätt att laga!), sov på saken och fortsatte överläggandet idag. Och äntligen tror jag vi har bestämt oss. Vad tycker ni??

Jaja, innan vi går till det väsentliga - så här mysigt dukade vi i lördags!


Favoriten från förra helgen - härligt rutigt i en brun/grön nyans


De här tygerna kommer från Herregård Textil och det är den översta, smalrandiga som jag (eh, vi alltså...) funderar på

Den enda anledningen till att det här tyget kom med hem var att det satt på samma knippe med tyger som det rutiga ovanför. I butiken såg det helt oaktuellt ut, men när vi kom hem så kröp helt plötsligt potensialen fram...


De här två tygerna är helt underbara (vet att Toile de Jour-mönstrat har blivit lite trendy men jag tycker iallafall att det är superfint så får de väl kalla mig modeslav då...) Bägge två är heta alternativ!


Så vad blev det till slut då? Voilà - här är det vi har kommit fram till:


Som vanligt gör mina foton aldrig verkligheten riktigt rättvisa - här ser den oväntade uppkomligen lite...blek...och ganska tråkig ut. Lovar att den är tuffare i verkligheten! Tanken är att det blir den mönstrade vid fönstret vid soffan för att skapa en varm, ombonad soffhörna. Här blir det lite "Mulberry theme" och brittisk känsla tänkte vi.


Den randiga däremot, den får hänga vid matbordet och terassdörren för att skapa en helhet runt matbordet och det hörnet.


Med andra ord blir det två olika gardiner för att skapa "rum i rummet" istället för härligt symmetriskt som jag egentligen föredrar...


Dessutom hittade vi coola omtag på Kid Interïør - strikta, moderna läderimitationer som går helt i stil med våra stolar och spegeln i hallen som också är i brunt läder med vita stickningar.


Men vad hände med fönstret i köket? underar säkert den uppmärksamme. Jo, så var det det här med budget då... Låt oss säga att i ljuset av nya gardiner så verkar den tidigare liftgardinen som faktiskt bara är ett år gammal faktiskt helt återanvändbar. Till och med riktigt fin! Och den passar ju faktiskt perfekt i färg till de andra gardinerna. Så enkelt var det beslutet... Och här visar min älskade far (som blev satt i arbete på självaste Fars Dag) hur fint det faktiskt blir.


Eh, här ser man också helgens samling av Bag-in-Boxar - alla köpte "en extra för säkerhets skull"...


Så, det var den rapporten - nu ska jag återgå till liggande läge och kvällens Bond-film "Die Another Day". My name is Tired. Very Tired...

8 kommentarer:

My home is my Castle sa...

Dette blir lekkert :))
Skikkelig flotte gardiner !!
Og liftgardinen på kjøkkenet passet jo perfekt :)

Ha en fin uke.
Klem,Kari

Tinnar och torn sa...

Å hej å hå vicket sjå...med gardinerna då :o)
Blir väldans fint det där. Helhäftiga gardinomtag. Såg just en spegel med den inramningen på Ikea sist vi var där. Alla i familjen tyckte den var stencool. Döttrarna tyckte helt klart att den skulle passa i vår hall ;o) Så vi får välan se! Kram Petronella

StrandviksVillan sa...

Jag får också beslutsångest av att fundera på gardiner! Nu har jag precis hängt upp hallonröda i vardagsrummet, men vill ha nya vita till dom. De vita med löv på tycker jag ju inte passar på vintern...
Tror nog det blir väldigt ombonat och varmt med dom tygerna du valt och hissgardinen gör sig väldigt bra i köket.

Backstitch sa...

Hej
Slank in hit via Strandviksvillan.
Gillar människor som vågar lägga färg och mönster på sina gardiner. Själv har ag vita i alla rum men skulle gärna vilja pröva annat om det inte kostade för mycket.
Kram Moster

Anonym sa...

Ska jag säga min ärliga mening, och det ska man ju... så har ni alldeles för vackra fönster för gardiner... jag skulle inte ha några alls om jag var som ni

kram

Maria sa...

Hej lilla gumman!

Tack för din underbara kommentar igår, det värmde enormt att läsa dina rader. Det är just tack vare såna ord som gör det roligt att skriva vidare på bloggen. Tänk att man tack vare lite byggdagboksskrivning fått kontakt med så många härliga människor där ute i cyberspace:)

Vad mysigt ni verkar haft i helgen, det där receptet måste jag testa. Tacos käkar vi oftast på tisdagar. Beror på att det ärr den enda ledaiga vardagskvällen utan vare sig träningar eller annnat.

Gardinerna då...tygerna är skitsnygga och jag gillar hissgardinen som pappsen donar med....men jag tycker nog lite som Viveka. Ni har SÅÅÅÅ vackra fönster! Inte vill ni skyla dem?

Jag förstår samtidigt att du vill ha gardiner. Jag ville egentligen inte ha några alls hemma men såhär i höstrusket känns det ganska kallt utan. Nu är det väldigt mysigt med dem. Det är knepigt det där.
Hoppas du kommer på ett bra sätt som passar er alldeles ypperligt:)

Jättekram Maria

Anonym sa...

Nja, jag tycker nog att det blir snyggare om du jobbar mer runt om fönstren, tex med blommor, tavlor, vackra saker i fönstrena osv. Jag tror inte alls att det kommer att se kalt ut, utan rent och vackert. Synd att dölja vackra listverk.
Och Micke, han ska i första hand sälja KarlsonHus, så får vi se hur det går...

Anonym sa...

Hej darling!
Kan du inte lägga upp en bild på hur lax-rätten ska se ut..?
Sist jag gjorde laxspett blev de helt råa innuti och inte så goda..:(