måndag 24 november 2008

And there was light...

Ojoj, höll ju nästan på att glömma! Har ju räknat lampor hemma i helgen - resultatet blev följande:
.
Källaren: 5 spotlights (plus tre stycken som punktljus under kommande överskåp i tvättstugan). Här syns alltså inte några monterade lampr - bara hålen som de ska in i efter att taket har spacklats, slipats och målats....


Hallen: 6 st spotlightsVardagsrummet. 10 st spotlightsKöket: 3 st i taket, 3 st ovanför kyl och frys, 2 st i fläkten, 9 st ovanför köksbänkarna
Sovrum 1: 3 st spotlights + två sänglampor. Alltså de enda lamporna som inte är spotlights i vårt hus...


Badrum: 4 st spotlightsSovrum 2: 3 st spotlights

Totalt: 48 spotlights och två (2) vanliga lampor.

Så går det när man har en man som är hobbyelektriker (ja alltså, han överlåter det som måste göras av elektriker till våre käre huselektriker Anders på AIB Elektro, men resten går L runt och myser, ordnar, köper och fixar med...).

Det fina med våra spotlights i hallen, vardagsrummet och köket är att själva lamporna inne i spotlighten är lite insänkt - sitter ca 5 cm in i själva "hållaren". Det gör att det blir ett väldigt varmt och mjuk sken, till skillnad från de spotlights vi har på badet och nere i källaren som ger ett lite starkare och mer riktat ljus.

48 spotlights kan låta lite mycket för en del kanske. Och det är det nog. Men det funkar bra hos oss än så länge och jag har nog tänkt mig mer "vanliga" lampor så småningom som komplement. Faktiskt. Till exempel ett par såna här fina i fönstren mot gatan! Ska bara hitta de i rätt storlek först och det är INTE det enklaste.
Bild lånad från http://www.skeidar.no/

Det ska nog också tilläggas att vår favvisbelysning faktiskt är tända ljus, lyktor och oljelampan. Antalet ljus som går åt hemma hos oss i månaden vågar jag nästan inte räkna på. Låt oss säga så här: Thank god for IKEA's storpack med vita ljus!


Så - det var lamporna på Karlsebakken det. Alla ljusstakar, lyktor och värmeljushållare får vänta till en annan gång - nu SKA jag ta mig i säng. Basta.

Natti!

4 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Hihi vilket kul inlägg! Ni har ett supersnyggt hus och vi har också en hel del spotlights så jag vet hur mysigt det blir (min man ÄR elmontör!) Dina sänglampor är sååå fina!!

Svar: Om du bara visste så mycket jag vill göra - heeeela tiden! Fast det är inte alltid Lillebror är med på noterna och så jobbar jag ju mina pass på olika tider också, så med detta förvarnar jag dig att paketet nog inte dimper ned de närmsta dagarna. Dock ändå före jul!
Ha det bra! Kramis

Charlottas hemmaplaner sa...

48 stycken! - ert hus är verkligen inte "spotless", ha, ha!!!

Spottar är både praktiskt och jättesnyggt som allmänbelysning. Men jag håller med dig om att det allra mysigaste är levande ljus. Desto fler, desto bättre! Speciellt den här tiden på året förstås....
Kram
//Charlotta.

Maria sa...

He he...känner igen "stuket"

Håller med om att det måste in lite "vanliga" lampor för inredningen och helhetens skull. Tyvärr är det inte lätt att klämma in lampor då det redan finns så mycket spottar..jag vet!

Även jag älskar levande ljus, tänder på som värsta "pyromanen" varje kväll;)

Och du lilla gumman, INTE be om ursäkt för att du inte hinner uppdatera bloggen! Att vi saknar dig när du är borta är en sak, men du ska inte känna press över att skriva för vår skull. Detta kommer från en som är likadan;)....men lyssna på mig för jag är äldre!

Kramisar Maria

Frida82 sa...

Så himla fint ni har hemma.
Spottar är ju klart snyggaste belysningen.

Kram igen från mig och Ärtan :)