onsdag 5 november 2008

Historiens vingslag på Karlsebakken

Nope, det handlar inte om Obama och historiskt valresultat i USA. Även om det också firas här idag. Nej, dagens stora nyhet är den här som sedan en dryg timma står hemma hos oss på Karlsebakken - kan ni gissa vad det är?

Vi har fått ärva en otroligt fin gammal sekretär från Lars familj. Den har gått i arv på Lars pappas sida och tros vara från slutet av 1700-talet. Den var på väg att hamna på soptippen men eftersom jag inte alls hade lust att vara "generationen som bara slängde det gamla och köpte nytt" så har den nu landat hemma hos oss och står här i all sin prakt och ser....gammal ut. Den är sliten, skrapad, i behov av restaurering och alldeles, alldeles...otrolig vacker! Någon gång i framtiden vill jag få den restaurerad av en expert och målad i någon vacker, tidsenlig färg men tills dess ska den bara få stå här och se ut som den gör.


Eller är det någon som har några andra goda idéer??

Har i farten bara ställt dit en murgröna, några värmeljuslyktor och en vas så länge. Nu ska jag gå och "fnula" (Maria - nu sprider "fnula" sig som en löpeld över Sverige och Norge...) på vad vi ska pynta den med. Tänker mig ett olivträd, några Sia-ramar med familjebilder, ett par ljusstakar - tja, you get the picture!

Har också ställt dit en stol från matsalsmöbeln så länge, bara för att det skulle se lite enhetligt ut. Inser nu när jag ser på fotot att den passade egentligen ganska bra...? Hm, smart, enkel och billig lösning - sånt gillar vi! Annars har jag tänkt mig en gustaviansk stol, tror det kan bli fint...
Passar ganska bra ihop med soffan och färgerna...
...och har massa fina gamla detaljer. Se låset - skevt, vint och dan't!

Hahaha, måste avsluta med en bild på Odin. Ganska svårt att låta bli nämligen - han blir heelt galen när jag tar fram kameran och börjar fota! Hoppar runt benen på mig, tror att det är en leksak jag har i handen och springer mitt i bild hela tiden. Är med andra ord svårt att INTE få en bild där nosen, svansen eller hela han syns...!5 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Härligt att få ärva en sån gammal och fin möbel! Jag tycker du har placerat den så fint där under lilla fönstret!
Ha det så bra!

BROCANTE sa...

Så fin og gammel. Et øyeblikk ble jeg redd du skulle male den.... Alle maler jo alt hvitt for tiden. Gamle møbler som dette har en varm og god glød og masse sjarm. Så heldig du er som har fått den!

Viveka på Humlebacken sa...

Härlig. Och jag tror att du gör helt rätt i att lyssna å en expert om hur ni bör hantera den, alltså om den ska målas och i vilken färg:)

Maria sa...

Vilken fin raritet. Sådant ska man verkligen vara rädd om.

Jaså vovven är en linslus;) Han ser ju bra ut där brevid möbeln. Ser ut som om han ingår i inredningen hi hi.

Jaså även du har börjat med att fnula;) Fnula på det är bra hjärnjympa det;)

Kramar i massor Maria

Odin Fan Club sa...

"Golvet är halt"