måndag 29 mars 2010

Vårteckensutmaning - 5:e måndagen

Måndag och dags för vårteckensrapport igen. (Klicka här för att se alla deltagare i Humlebackens Vårteckensutmaning). Det går inte direkt i racerfart men för varje dag som går försvinner det lite mer snö, smälter lite mer is på vattnet nedanför oss, kvällarna blir lite ljusare och det blir lite mer fågelkvitter utanför fönstret.

Den här veckans vårtecken får bli att vi nu har packat bort Astrids åkpåse. Påsen är en Voksi Classic, en riktig klassiker här i Norge. Vi har fått ärva den från Astrids kusin och den är verkligen hur bra som helst. Stor och lite bökig att använda ibland men barnet behöver i princip bara sina vanliga innekläder, mössa och vantar - även när det kryper ner mot tio minus - när det sover ute i sin Voksi, så varm är den. Tack vare sin flexibla design går den att använda tills barnet är upp mot 2-3 år och inte längre sover eller sitter i sin vagn.

Nu när våren kommer krypande så börjar den dock bli för varm så häromdagen åkte den in i skåpet. Istället kör vi på lammskinn och fleecefilt - men snart blir det förhoppningsvis för varmt för det också. Det får vi ta i en vårteckensrapport längre fram!
.

Nu är det slut för Voksi-påsen på ett tag......och slut är det också för liggdelen till vagnen. Nu är det sitta upp som gäller - mycket roligare och intressantare!

Med lammskinn från Barnas Hus, fleecefilt från Little Eskimo och extrafilt från Liten Karin så är Astrid klar att möta våren i sin vagn!

Fast Emmaljungan har fått hård konkurrens av sulkyn från Esprit... Känns som att den kommer att bli ruskigt flitigt använd i vår, den är helt super! En av de mest stabila sulkyerna (eh, heter det så i plural??) jag har testat, full liggställning och relativt stor varukorg under. Att den dessutom är otroligt söt att se på skadar ju inte heller... :)

2 kommentarer:

Josefin sa...

Hej vännen!
Skrev en kommentar till dig i går men den försvann... Hoppas att ni alla mår bra o att Astrid återhämtat sig från alla baciller.

Blev nästan lite chockad när jag såg att Astrid hunnit bli 7 mån. Va hände där?! Tiden går ju ruskigt fort, tyckte nyss du var gravid :) Så, grattis till Astrid i efterskott!

Vill också gratulera till det inbokade bröllopsdatumet! Det går nog inte i förväg att förstå vilken känsla "den där" dagen har. Man svävar på små rosa moln :)
Och Marstrand kan väl inte bli mer perfekt?!

Ville bara säga hej, det var ett tag sedan men senaste tiden har bestått av sjukdomar o annat elände. Dessutom har det ju inte blivit lättare av att ha varit utan dator!

Sköt om er!
Stor kram /Josefin

Snäckskalsdalen sa...

Vilka fina bilder på Astrids fortskaffningsmedel! Det ser så mysigt ut med fårskinnspäls. Kan tänka mig att det är lätt att somna när man har det så gosigt!
kram,
agneta