torsdag 11 mars 2010

Helgens projekt - del II

Just det, skulle ju visa upp helgens andra lilla projekt!

Kort bakgrund: köket är snart två år gammalt men vi har fortfarande inte fått upp något på väggarna bakom köksbänkarna. Inte (bara) för att vi är lite långsamma men för att vi helt enkelt haft väldigt svårt att bestämma oss för vad vi ska ha. Vi har gått från vitt kakel/mosaik, via glasskivor (vilket var helt hutlöst dyrt här i Norge!), till tapet med tre lager golvlack över (jo, det funkar tydligen!) till glasmosaik, till...."om-vi-väntar-tillräckligt-länge-med-att-bestämma-oss-så-kanske-det-kommer-upp-något-av-sig-självt".

I lördags var dock två år av tänkande, fnulande och funderande över då Lars av en händelse sprang på ett läckert kakel på ett av byggvaruhusen här i stan. Några timmar på lördag eftermiddag och en stund på söndag så var allt på plats och fogat. Just nu håller silikonet på att torka och vips så känns det nästan som att vi har fått ett nytt kök!

Vitt kakel som är 40x5 cm


Har inte sett den här storleken på kakel tidigare, tycker det är hur snyggt som helst om jag får säga det själv! :)

Räta linjer - me like!

Haha, såg att högen med nappar, flasknappar och diverse delar till nappflaskorna som ska kokas hade kommit med på bilderna. Snacka om snapshot från vardagen!

Jag är toknöjd med resultatet, blev hur bra som helst! Gillar att de räta linjerna och det lite strika från skåpluckorna går igen i kaklet och så blev det väldigt bra med vitt trots allt. Jag var rädd att det skulle bli lite "kliniskt" men nu som vi har fått in så mycket varma färger i vardagsrummet så känns det skönt med allt det vita i köket! Har dessutom en liten faiblesse för gröna kryddväxter mot vitt kakel, så det blev raskt inhandlat en basilika som nu pryder sin plats på köksbänken med det fina kaklet bakom.

5 kommentarer:

Thea sa...

Kule fliser. Og knallstilig teppe i innlegget under. Me like:)

Snäckskalsdalen sa...

Ackack, sååååå snyyyygggt!
Väldigt vackert, flott, harmoniskt!
Vilken händig man du har!
Vilket fint kök.....vi hade vitt förut, men här blev det inte vitt. Ångrar när jag ser ditt kök!
Trevlig helg
Kram från
Agneta

p.s. tack för din rara kommentar hos mig sist....d.s.

Frida sa...

Hej vännen!

det blev ju superfint. Me LIIIIIIIIIIIIKE :)

Kram Kram

Suz sa...

skitsnyggt! jag alskar ert kok (speciellt kaffemaskinen..;))!

nar fran man se det igen? :)

puuuss

Catharina sa...

Ah, jag avundas ert kok! Sa otroligt snyggt och stilrent. Kram!