söndag 28 mars 2010

Barnrumspyssel

Astrids rum är ett ständigt pågående projekt här hemma. Jag kan inte göra det helt färdigt eftersom det fortfarande står en gästsäng där inne som ska flyttas inom kort, men lite småpyssel på väggarna har jag ialllafall fått till på sistonde.

Började med att vi hade lite rester av tapeten till fondväggen som jag bestämde mig för att göra något med. Det fick bli en anslags/minnestavla som jag gjorde med hjälp av en vanlig vit kanvas på ram.Tog lite hjälp av Lars med att klä kanvasen med tapet......och så fäste jag rosa-och vitrutigt band runt.Tavlan har jag hängt upp vid sidan av fönstret, blir ett fint blickfång när man kommer in i rummet.


Just nu hänger det en 3D-bild på Astrid i magen, båda våra ID-band från sjukhuset, lite vykort från familj runtom i världen och ett par underbara scrapbooking-kort som Astrid fick när hon föddes och till dopet. Räknar med att tavlan kommer att bli mer än välfylld så småningom så innehållet kommer säkert förändras hela tiden för att få plats med allt!

När jag ändå var inne i mitt "pysselflow" fortsatte jag med att fästa sidenband i ett par söta Nalle Puh-tavlor som Astrid fick av mammas väninna i doppresent. De hängde jag upp ovanför hennes byrå.


På byrån står också en Kaloo-ask med alla kort från när Astrid föddes och döptes, tillsammans med Prinsessan på ärten som är en doppresent.


De små Nalle Puh-tavlorna upphängda i rosa sidenband

Till slut har jag också fixat till ramen till den fina månadstavlan som Astrid har fått låna från sin mormor och morfar. Tavlan består av tolv bilder, en för varje månad, som man byter ut vid varje månadsskifte. Ramen var tidigare lackad, men den har jag slipat ner och målat vit. För att fånga vintagekänslan i bilderna, slipade jag ramen med lite sandpapper efter att färgen hade torkat så att den fick en lite sliten känsla.

Månadstavlan fick hänga på den smala väggen intill dörren

Än så länge är det mars-bilden som hänger framme men snart är det dags att byta!

5 kommentarer:

skogslunden sa...

Vilken fin anslagstavla! Och fin blogg, hittade dig via Soltorp. Hit kommer jag igen!

StrandviksVillan sa...

Så fina detaljer du fixat till Astrids rum!
Jag tänker att jag ska göra så mycket, men kommer mig aldrig för... En liten kick fick jag allt av dessa bilder ;)
Må så gott! kram!

StrandviksVillan sa...

Hahahaa!! Jamen, om jag får uträttat tio saker på en vecka, så är det ju fortfarande 90 saker kvar i tankarna som förblev ogjorda! Och tyvärr så har jag lättare för att "se" det jag inte gjort än det jag faktiskt har gjort...

Kraaaam!! <3

Snäckskalsdalen sa...

Så fint du gjort. Sött, gulligt och väldigt smakfullt - ett riktigt liet flickrum.
Och vet du, månadstavlan, jag har dom som kort som jag byter var månad. Jag har hfat dom i alla år och mestadels i badrummet för jag får en känsla av trygghet när jag ser bilderna.
Och på morgonen just har jag ett väldigt stort behov att känna mig trygg eftersom jag är nattmänniska och mornarna är dryga!
Astrid kommer att för alltid att minnas sitt fina lilla rum! Tänk när hon börjar greja själv, en dag!
Kramar
Agneta

Jessica sa...

Åh Caro! Jag blir lika imponerad varje gång - så fint Astrid får! Anslagstavlan är så söt och Puh-tavlorna lika så!

Längtar efter att få träffa er båda!!!

Stor kram!