tisdag 23 mars 2010

Astrid 7 mån

Hemma hos mormor och morfar i Göteborg i stickad kofta och skor från gammelmormor

I söndags, medan vi försökte kurera oss från den vidriga magsjukan, passade Astrid på att fylla hela sju månader.

Nu har vi invigt Astrids fina vagn från Esprit, Astrid var såå nöjd över att få sitta upp och se sig lite omkring!

För varje månad hon blir äldre blir jag mer och mer förvånad över hur galet fort tiden går. fattar inte vart tien tar vägen! Den senaste månaden har det dock hänt otroligt mycket i hennes utveckling, vissa dagar är det nästan så att jag kan se hur hon har vuxit bara från morgonen till eftermiddagen.

Vår lilla skrutta har nu precis gått över från 68 till 74 i klädstorlek, hun rullar (äntligen - mamman tyckte hon var lite sen i utvecklingen här...!) åt bägge håll och ålar - bakåt. Hon är en pigg, glad och mycket bestämd liten fröken som definitivt vet vad hon vill ha och framförallt vad hon inte vill ha, då protesterar hon högljutt. Frukt och gröt slinker ner i stora lass men middagsmat accepteras bara på villkor att varannan sked består av fruktmos och att hon får ha minst en brödbit i handen. Hon sover gott hela natten och gärna ett förmiddagspass på 1-2 timmar men på eftermiddagarna har vi inte riktigt kommit överens om när, var och hur länge hon ska sova. Största intresset just nu är att rulla runt på lekmattan, ligga lite på rygg och leka med fötterna och följa med på allt vad Odin hittar på runt omkring henne. Hon är väldigt fascinerad av honom!


Astrid myser på skötbordet i fin pyjamas från Cupcake som moster i Frankrike har skickat upp
.
Det allra bästa är ändå vår kvällsrutin med kvällstvätt eller bad, lek på skötbordet och framför badrumsspegeln, packa in Astrid i en av alla hennes söta pyjamaser och kura upp oss i hennes rum. Där får hon en god flaska välling i mammas famn, insvept i duntäcket, medan jag sitter och snusar henne i håret och pussar henne tusen gånger på det mjuka håret. (Vad är det med babyhud och babyhår som bara är så oemotståndligt?!) Så sitter vi bara och myser och kommer till ro innan hon blir nerbäddad i sin säng. Efter det tar det inte många minuter innan hon somnar och jag själv kraschlandar i soffan och andas ut efter ännu en intensiv dag.
.
Ja, hon är helt fantastisk vår lilla prinsessa, mammahjärtat fullkomligt flödar över av kärlek till den här lilla skapelsen som har vänt upp och ner på våra liv på ett helt underbart sätt.

Jobbar på att få till den där kryningen, inte helt lätt alltså...

Hur söta är inte byxorna med en liten kanin på rumpan!?

Älskar dig min goa lilla skrutta!

5 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Tänk så härligt senare när du kan gå tillbaka till det här inlägget och läsa det igen :)
Visst går tiden alltför fort när man har småbarn! Det gäller att ta tillvara den så gott man kan.

Må så gott vännen!

Snäckskalsdalen sa...

Ååh, ni verkar ha det så mysigt! Tänk att vara en liten människa och kunna ha det så bra! Hon ser ju helt bedårande ut, glad och go!
Jättefina bilder på er käraste lilla skatt!
Agneta

Suz sa...

Hon ar saa fin!! Mitt hjarta flodar ocksa over!! :))

Ses snart kraaam

Maria sa...

Vad fint skrivet av dig... visst är det härligt och märkligt på samma gång. Att en "ny" varelse plötsligt ger så mycket känslor.

Vill du veta en sak.... det går ALDRIG över!

Min lilla älskade sessa fyller 24 år imorgon och jag minns alla snusningar på hennes fjuniga babyhud och alla gosstunder under de första åren. Minns även tonåren och allt vad det innebar och ja jag snusar fortfarande henne i nacken så fort jag får chans:)

Att vara mamma är sannerligen det bästa som finns!

Astrid ser ut som en riktigt go och söt docka och jag förstår precis dina känslor och din kärlek som du så fint beskriver.

Kram Maria

Soltorp sa...

Oj vad fort det går! 7 månader! ja dom där byxorna är bara för söta och Astrid med, så go! kram