onsdag 9 december 2009

Bilder från dopet

Dopet är över och vi har tagit några dagar för att pusta ut och återhämta oss. Det var ett otroligt fint dop, kunde inte ha önskat oss något bättre! Dopsceremonin hade vi hemma hos mamma och pappa och den var personlig och mysig, utan att bli så väldigt stel som jag ofta känner att det kan bli i kyrkan. Prästen var toppen och kom från närliggande Tynnereds församling.

Dopbarnet laddar inför den stora dagen...

Mamma hade gjort så fint hemma och dagen innan dopet ägnade vi åt att pynta det sista. Maten hade vi beställt hos Malins skafferi och den var så fantastiskt god! På buffébordet dukade vi upp parma- och basilikacheesecake, getost-och olivpaj, chili- och basilikamarinerad lax, potatis- och getostpaté och ört-och balsamicomarinerad fläskfile, honungsglaserade morötter, örtmarinerade kronärtshjärtan, spenatsallad med grillade grönsaker, olivbröd och goda ostar.


Det lilla altaret i mammas och pappas vardagsrum

Dukning och dekorationer gick i rosa och grönt

De söta servietterna köpte jag på Kremmerhuset

I ljuskronan satte vi små rosetter av sidenband

Till kaffet blev det världens godaste och finaste prinsesstårta (i dubbla bemärkelser!) som min fantastiska väninna, tillika grymt duktiga konditor, Ida hade bakat. Som tur är gjorde hon lite extra som jag gottar mig med här hemma nu, haha! Dessutom hade svärmor bakat sin goda morotskaka så det gick ingen nöd på oss när det gällde sötsaker...!



Dopsbarnet var en ängel hela dagen, bortsett från att hon var lite kinkig under själva dopet. Det kraschade totalt med hennes mat-och sovtider så hon var inte helt nöjd. Fördelen med att ha dopet hemma är ju dock att man har alla stödfunktioner att tillgå och jag vill nog tro att Astrid är enda barnet som har fått en flaska med mjölk mitt under pågående dop...

Inte utan min napp - och där är dopet inget undantag!

Dopklänningen virkade mamma när min kusin föddes 1972 och Astrid var det 10:e barnet som använde den

Det var helt enkelt en fantastiskt fin dag och jag kunde inte tacka mamma och pappa nog för att vi fick vara hemma hos dem och för all deras hjälp.

Dessutom fick vi så många fina presenter, den mest långväga ända från New York. De lovar jag att visa en annan dag!

7 kommentarer:

Charlotta sa...

Vilka fina bilder från Astrids stora dag! Det är så härligt att följa med och se hur hon växer. Sedan får jag också massor av flashbacks från tiden när mina flickor var små. Du kan inte ana hur fort det går... Men jag lovar att det bara blir roligare desto äldre de blir.

Tynnereds kyrka är vacker. Mitt gudbarn Linnéa är döpt just där. Synd att jag missade detta. Jag hade ju kunnat smita förbi kyrkan för att få mig en liten IRL-titt på dig och Astrid...

Tack för jättegullig kommentar hos mig. Jag håller på med bloggen året ut. Sedan tar jag ett break. Vi är ju så gott som klara med byggandet och då känns det naturligt att sätta punkt på en husblogg. Sedan får jag väl se om lusten kommer tillbaka så småningom. Man skall aldrig säga aldrig...

Ha det så bra!

Stor kram

//Charlotta.

Viveka på Humlebacken sa...

Vad härligt att se och vilken ljuvlig unge ni har!! Jag tror bestämt att hon är lite lik sin mor?
kramar

Josefin sa...

Åh vilka fina bilder! Jag kikar ju in på din blogg då och då men hinner inte alltid skriva så mycket!

Härligt att dopet gick så bra, mysigt att ha det "här hemma". Hoppas annars att ni alla mår bra! Hade ju varit supermysigt om vi kunde ses snart, kanske Wilma och jag kan ta oss en Norgetripp?!

Sköt om er!
Kramar från mig o familjen

Ps. Inte för att jag sett Lars IRL men Astrid är ju TOKlik dig :)

Maria sa...

Vad fint med hemmadop, och så fint dina föräldrar fixat och donat.

Astrid är verkligen supersöt och det verkar som om hon är lite lik dig minsann:)

Jag får precis som Charlotta härliga flaschbacks och det dröjer väl inte länge antar innan jag står där igen.....som mormor då:)

Stor kram till dig...och till lilla Astrid förstås.

Maria

Helena sa...

Jättefina bilder.Håller med de andra.Astrid verkar likna dig.
Jättesöt.Vad mysigt med ett hemmadop.
Må så gott:)
Kramar Helena

Suz sa...

Gud vad fint med de rosa rosetterna i takkronan... och tartan var ju GRYM! Kan tanka mig att du gillade den!;)
Miiiss you o mini! puuuuss

Carola sa...

Hej!

Mycket fina bilder! Jag undrar om du har något mönster på den virkade dopklänningen?

Mvh Carola