torsdag 26 november 2009

Personliga tankar och besvikelser


Det här är nog första och enda gången jag blir så här personlig i min blogg men just nu är jag så ledsen och besviken att jag måste bara kommentera.
.
Hittade den här artikeln om SAAB på gp.se imorse som gjorde mig så ledsen. Min älskade pappa jobbar på SAAB och har varit mitt inne i kärnan av den här försäljningen sedan det hela började. Han har jobbat otroligt långa dagar, ofta även helger och han hade EN semestervecka i år. I september. Hela tiden med en avundsvärd optimism och framåtanda - detta skulle de få ihop. Samtidigt har det ju inte varit en hemlighet att det har varit otroligt tufft och även om pappa har varit glad och positiv så har han självklart också varit sliten ibland. Sammanfattningsvis är det många människor som har jobbat helt otroligt hårt för att få ihop den här affären och rädda SAAB och därmed många, många jobb i Västsverige.
.
Utan att gå in i tunga politiska resonemang så kan man väl dessutom tillägga att jag tillhörde den skaran av människor som firade när Fredrik Reinfeldt blev statsminister för några år sedan - äntligen hade vi fått en högerregering! Men det här senaste året har jag blivit alltmer skeptisk med tanke på hur regeringen har hanterat krisen i fordonsindustrin. Rädda SAAB eller inte - det må vara en fråga men passitiviteten och ointresset för allt som händer utanför Stockholms tullar är ju helt otrolig.
.
Allt sammanfattas väldigt bra i den här debattartikeln. Ja - det är lätt att vara efterklok och ja - han kommer inte med så många konstruktiva lösningar själv. Men det har inte Olofsson och Reinfeldt gjort heller - snarare tvärtom - och då ska det ändå vara dem som styr den här skutan.
.
Sorry to say Reinfeldt - men min röst får du INTE till hösten.

4 kommentarer:

Soltorp sa...

Det känns tråkigt med Saab, man undrar vart är allt på väg? Så stort företag...och som du skriver så många människor det berör, alla anställda och även underleverantörer...så tråkigt! Kram Vivi

Viveka på Humlebacken sa...

Usch ja, det är jättetråkigt med SAAB, det tycker jag verkligen, men samtidigt kan jag fundera lite på om vi verkligen ska satsa massor av pengar på ett företag som inte går med vinst... är det rätt att använda skattepengar till det? Nu är jag inte så insatt, men det är inte en helt enkel fråga..

Bianca sa...

Vännen, har tänkt mycket på dig och din pappa och hur han måste ha det nu med tanke på senaste tidens händelser. Jag ska ringa snart så får vi prata, men vill bara att du ska veta att jag tänker mycket på er!

Anonym sa...

Hej!

Det är naturligtvis tråkigt för alla de människor som arbetar på SAAB och även för oss som land. Men man kan inte driva ett företag som inte går med vinst, då skulle ju alla företagare ha samma chans.

/M som i Mica