tisdag 3 november 2009

Lattemamma tillbaka i verkligheten

Jaha. Så var man hemma igen då. Har varit i Sverige i en dryg vecka och hälsat på familj och vänner - långa cafébesök, hemmamys och avslutningsvis en tjejhelg med allt som hör till. Inklusive första helkvällen på stan på nästan ett år! Lars, mamma och pappa tog hand om Astrid och jag och tjejerna sprättade upp champagnen, hade förfest som inkluderade dans med en rävboa (don't ask...) och åt god middag på Caleo. Precis som den gamla goda Handelstiden alltså!
.
Det är inte så dumt att vara hemma heller - borta bra men hemma bäst. Tyvärr hade inte mitt mardrömsprojekt till fondvägg tapetserat sig själv medan jag var borta (surprise!) men däremot har Lars gjort ett jättejobb med garaget! Nu är det helt tätt - port och sista dörren är på plats. Inuti har han isolerat, förberett el, plastat, satt panel och gipsplattor, spacklat och slutligen målat tre av fyra väggar på nedervåningen. Märkligt vad lite avsaknad av sambo och liten dotter kan göra underverk för effektiviteten!?
.

Äntligen är porten och sista dörren på plats!


För tillfället går dock inte porten att öppna - Lars måste sätta upp gipsplattor i taket först och montera skenorna och motorn. Men den är åtminstonde på plats! Och ännu ett stort paket inne i garaget är borta. Halleluja!

Det är en liten nyansskillnad på dörren och resten av garaget. Det är det även på dörren till övervåningen men det syns av någon anledning inte så mycket där. Vi får nog leva med det ett tag men hoppas att lamporna som snart ska beställas drar till sig uppmärksamheten istället!


Ikväll får vi långbesök av bästa B från Stockholm. Henne tänkte jag släpa med upp till Maxbo och se om jag får tag i tapet. Så att jag äntligen kan lägga min lilla pannkaka bakom mig...

2 kommentarer:

Soltorp sa...

Åh så fint garaget blir, det ser så sött ut.....låter som att du har haft det skönt i stockholm med champange mm....kram

Piffa och Puffa sa...

Åh vad jag längtar tills vi har kommit så långt med vårt garage. Just nu har vi våra husväggar liggande på husgrunden. I morgon står de förhoppningsvis där de ska. Sakta men säkert går det framåt.
Kramar Anette