lördag 22 januari 2011

Inspiration: nytt matbord

Underbar matsalsgrupp!
.
De som har följt bloggen en stund vet att jag är barnsligt förtjust i husannonser, det ger så otroligt mycket inspiration. Häromdagen hittade jag en spännande annons på en lägenhet i Smestad i Dagens Næringsliv och var tvungen att kolla in resten av bilderna på nätet.
.
Det jag fastnade för först är den fina matsalsgruppen på bilden. För tre år sedan när vi totalrenoverade entrévåningen investerade vi ett stort matsalsbord för 10 personer eftersom vi så gärna ville ha plats till stora middagsbjudningar för familj och vänner. Det har definitivt kommit till användning men det är ändå ett begränsat antal gånger per år som det faktiskt är fullt runt bordet. Det vi däremot behöver mer av är plats och golvyta och därför har vi bestämt oss för att "downsiza". Iistället för vårt stora bord vill vi ha ett runt bord - helst med en eller två extra skivor - som sparar plats till vardags men ändå gör det möjligt för middagsgäster då och då. Till större happenings tänkte vi skaffa en stor spånplatta och en bock som kan läggas över bordet och med en fin duk och lite bordsvadd så får vi ett perfekt middagsbord för så många gäster det nu behövs.
.
Matsalsgruppen på bilden är definitivt inspiration till det vi ser för oss att vi vill ha. Är inte helt säker på om vi ska ett mörkt eller ljust bord men jag har definitivt lust på stolar med överdrag i linne. Gärna med armstöd också...
.
Vi har inte bråttom med att byta ut det vi har, känns bara spännande att börja titta lite och ta oss god tid att hitta något vi verkligen vill ha till ett försvarbart pris.
.
Måste nästan lägga in lite fler bilder från annonsen. Kontoret är fantastiskt, sovrummet ser underbart ut att vakna upp i och walk-in-closeten är ju bara to die for...
.
Nope, nu väntar sängen - inga sena partykvällar på mig längre, haha!
.
Gillar kontoret

Tänk att vakna upp här varje morgon!

Suck... Så. Fint. Skulle inte har något emot varken garderoben eller Hèrmes-väskan på byrån!

1 kommentar:

BBQ VILLAGE sa...

Vilka fina bilder, skulle inte ha något alls emot att gå in i en sån "walk in closet" varje morgon och välja kläder ;)

Kram F