måndag 27 augusti 2012

Nytt i vardagsrummet - matbord


Vitt matbord med plats för sex personer

Under mitt lilla blogguppehåll har det varit lugnt på renoveringsfronten - fokus har av naturliga skäl legat på andra saker. Det har istället givit oss möjlighet att göra ett par hett efterlängtade förändringar i vardagsrummet istället.

När vi köpte vårt tidigare matbord var vi ute efter ett stort bord där vi kunde samla hela våra familjer på respektive sida. Efter nästan fyra år insåg vi att det är alldeles för få dagar i året när vi faktiskt fyller upp bordet. I vardagen är vi ju trots allt bara tre, snart fyra, stycken runt bordet och bortre änden av bordet blev en fin lagringsplats för papper, leksaker, snusdosor och annat smått och gott - ja ni vet hur de där högarna brukar se ut! Därför bestämde vi oss i vintras för att byta oss ned till ett lite mindre matbord med plats för sex personer. Jag önskade mig också ett ljusare och nättare möblemang för att få mer golvyta (lekyta!) och göra rummet luftigare. Som bonus var det dessutom slut på de hemska högarna med småsaker!

Före


Vårt fina, men stora, massiva ekbord. Här möblerat för åtta personer men med plats för tio. Alldeles för stort i vardagen, vi behövde golvytan!

Efter


Det nya matbordet är mindre och nättare, vilket betyder mer golvyta för barnen och Odin att leka på. Öppningarna i stolsryggarna gör att matsalsgruppen inte blir så massiv och det gör att det känns mycket luftigare här inne.


Matsalsmöbeln är från 40-talet och har blivit ommålad i vitt och fått nya stolsdynor av den förra ägaren. Själv föll jag för de fina bordsbenen, tycker att de bryter av den mer strikta stilen i köket helt perfekt!


Eftersom bordet är ovalt går det faktiskt att sitta två stycken vid ändarna på bordet vid behov. Helt perfekt nu som vi har två TrippTrapp stolar - en till Astrid och en till Ada (med Newbornsätet).

Även om jag älskar bordet så har vi insett att det hade varit bra med en iläggsskiva till så nu är vi faktiskt på jakt efter något nytt. Dock inget tvivel om att stilen ska vara densamma; inga fler stora, mörka, tunga möbler kommer över tröskeln här!

Inga kommentarer: