fredag 11 september 2009

Livstecken från mammaland

Hallå? Någon kvar?? Om ni alldeles har glömt bort mig så är det fullt förståeligt, här var det ju evigheter sedan det uppdaterades sist! Inte för att jag inte tänker på er eller har massor av goda intentioner om att "idag SKA jag göra ett inlägg" - men så kallar Astrid och så försvinner plötsligt resten av dagen.

Lilla prinsessan är väldigt snäll och nu som mamma har slutat äta både nektariner, sockerärtor och vitlök så skriker hon i princip aldrig. Vi har inga direkta sysselsättningsproblem - ofta tar det ju halva dagen innan vi bägge två har fått tvätta oss, fått på oss kläder och ätit. Sen blir det gärna en timmas promenad med Astrid i vagnen, Odin i bandet och jag mitt emellan.

Anyways, tillbaka till det jag var här för att göra - tänkte visa några nytagna bilder från Astrids rum. Det används inte jättemycket ännu, hon sover inne hos oss, men det ger ju mig desto mer tid med pysslandet.

Jag fastnade ju väldigt för de här bilderna som jag visade för ett tag sedan och Lars gillade idén så nu kommer hennes rum att gå i vitt, marinblått och - självklart - lite rosa detaljer. Vi har som sagt bara kommit igång så om det ser lite tomt ut så är det helt korrekt! I helgen tänkte jag ta mig till en färgbutik för att skaffa allt jag behöver till fondväggen, sen väntar jag på att släpkärran ska tömmas så att vi kan hämta ett fint vitt skåp som står hos Astrids farmor och farfar. Sen ska det också införskaffas en (amnings)fåtölj med fotpall, matta och lite annat smått och gott innan vi är färdiga. Eller ja - färdiga for now iallafall...!

Golvet har blivit slipat, grundat och målat. Färgen heter "Chi", kommer från Jotun och är en vit färg som går lite mot grått.
.

Vi hann precis med ett IKEA-besök innan fröken gjorde entré så byrån är på plats och nu i veckan fick jag äntligen tid och ork till att lägga ner alla kläder, handdukar, sängkläder etc som vi har köpt, ärvt och fått. En sak är säker - Astrid kommer inte att behöva frysa det närmaste året iallafall...!Lite "piff" kunde jag ju inte låta bli...!Boken är en "fylleri"-bok om barnets första år (present från nyblivna mormor och morfar), asken var en presentask med ett litet gosedjur som jag nu har fyllt med alla gratulationskort och borsten och den lilla nagelsaxen har mamma sparat från när jag var nyfödd. Nagelsaxen köpte mamma och pappa när de åkte hem från BB med mig!


Mamma har precis varit här några dagar (så mysigt!) så Lars bäddade upp till henne i Astrids rum. Vid sängens huvudända kommer tidigare nämnd fondvägg i marinblått - som kommer att matcha fint till gardinerna i denimtyg som vi har återanvänt från gamla sovrummet en trappa ner.

Uppdaterat: I samma ögonblick som det här inlägget publicerades kom vår käre grävare med lastbil och grävmaskin. Nu ska äntligen stenarna sprängas och fraktas bort och infarten ska grävas upp och fixas iordning. Can't wait tills det är klart, ska bli underbart att bli av med ogräset runt de stora stenarna som har vuxit sig vilt i vår/sommar och slippa det stora hålet mitt i infarten som man måste navigera förbi med barnvagnen varje dag. För att inte tala om att vi snart kommer att kunna köra in bilen i garaget - hurra!

6 kommentarer:

Charlotta sa...

Hej Mamma Carro!

Vad härligt att få ett livstecken från dig! Förstår att Astrid håller dig sysselsatt. Det där med att inte komma ur sängen förrän vid lunch känner nog de flesta mammor till. Perfekt att ha hund, då måste man ju ut och promenera i ur och skur.

Astrids rum kommer att bli superfint. Jag älskar det där golvet! Skall ni göra en kompass där också?

Ha det nu så bra!

Kram och trevlig helg
//Charlotta.

StrandviksVillan sa...

Nej nej, inte har vi glömt dig inte!
Förståeligt att du inte har tid med bloggen...
Spännande att inreda ett nytt rum, kommer säkert bli jättesnyggt!

Sköt om varandra nu!

Josefin sa...

Härligt o höra att allt går så bra! Tänker ju på er titt som tätt :) Kramar i mängder!

Viveka på Humlebacken sa...

Kul att få ett livstecken!!! Jag fullkomligt älskar golvet i lillans rum.. och taket!! Det kommer att bli det finadte barnrummet. Ever!
Skrattar gott när jag läser att de kommer för att spränga.. och det du ser est fram emot är att ogräset ska försvinna... ett litet tips: Det finns andra sätt att bli av med ogräs:)
puss och kram till hela familjen!!!
Viveka

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Så kul att höra från dig. Å du, vaddå glömt bort, såå dementa är vi velan inte ännu va ;) Det ser ut att bli så fint i lilltjejens rum. Lite avis på dig som får inreda ett sådant. Stor kram till er alla//Petronella

Jessica sa...

Tror att ett rosa lapptäcke kommer att passa perfekt i lilla prinsessans rum... ;)

Många kramar!