onsdag 15 juli 2009

Touch down

Här kommer ett litet livstecken från boot campen! Det blir långa dagar, sällan mindre än 12h, så det har inte blivit mycket bloggande de sista dagarna. Nu är det verkligen full fart här för att bli färdiga med allt som ska göras högt upp till på fredag (för att kunna lämna tillbaka byggnadsställningarna) och få färdigt resten tills på söndag då vi tänkte gå på "riktig" semester. Då ska vi ha iallfall två veckor när vi bara ska göra andra saker än att bygga, snickra och måla och bara vara vi. Tycker det är lite skönt att köra på som sjutton när man har ett så tydligt mål och deadline. Ungefär som de sista dagarnas galna pluggande inför en tenta eller att köra stenhårt sista låten på ett träningspass - man vet att vilan snart är här liksom!
.
Anyways, tillbaka till här och nu - det går iallfall väldigt bra med garaget och trots att det svänger lite fram och tillbaka utöver dagen så slutar vi varje dag ungefär enligt tidsplan. De sista dagarna har vi ägnat åt att snickra undergurt (i hällregn, åhh vad blöt jag var hela vägen in på kroppen när vi kom in efter det!), snickra färdigt på arken, måla första strykningen på hela garaget och sätta in de första fönstrena och dörren till andra våningen. Det viktigaste nu, som sagt, är att få snickra och måla färdigt allt som är högt upp och som vi behöver byggnadsställningar till - resten, inklusive lägga färdigt taket, tänkte Lars göra fredag kväll, lördag och söndag.
.
Här är status kl 22.10 ikväll:

Hela framsidan har fått ett första lager färg och arken är färdigsnickrad.


Gaveln mot vägen har också fått ett första lager färg, två av fönstren är på plats tillsammans med dörren till andra våningen.

Är supernöjd med dörrarna vi har fått tag i! Fick de till ett superpris och precis de dörrarna jag var på jakt efter. På andra våningen blir det en dörr med profiler och halvmånefönster, på första våningen blir det en identisk dörr men utan fönster.

På baksidan har vi fått fönsterlister och ovan nämnda undergurt på plats och de är också målade med ett första lager färg.

Inte klokt vad det gör stor skillnad så fort man får på lite färg och får fönster på plats! Nu börjar vi äntligen närma oss den där bilden av garaget vi har haft i våra huvuden i över ett år, känns härligt!


Ja, som ni ser så är det fortfarande massor kvar att göra så det blir spännande att se om vi hinner "klart" tills på söndag. Jag hoppas verkligen det för jag längtar till att få slappa lite och få min sambo tillbaka från Garagets Underbara Värld - ett tag iallafall! Om inte annat så behöver vi nog vila upp oss lite inför nästa stora projekt och inte minst få samla lite krafter inför fixar-projekten på andra våningen som ska klaras av på några ynka veckor i augusti så att nytt sovrum och barnrum står färdigt när nu bebisen behagar anlända...
.
Blir nästan trött bara av att tänka på det så det är nog bäst att jag packar ihop här och kommer i säng. Trött som få men samtidigt lite speedad - det är ju så himla kul att se hur det går framåt!

3 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Ja jösses - det ser verkligen mer ut som ett hus än ett garage! Det är ju bara för snyggt! Härligt med extra rummet på vinden också.

Håller tummarna för att ni håller tidsplanen till söndagen!!
Kram A-C

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Håller verkligen med föregående skibent. Det var det första jag tänkte idag, när bilderna på garaget kom upp "Wow, det ser mer ut som en villa med garage, än som ett garage med gästrum" Haha! Superfint blir det!
Var nu lite rädd om dig på semestern, ta det lugnt och vila mycket.
Skulle ni vara i Sverige den 1 augusti så är ni hjärtans välkomna på vår "Nästan halvvägsfest":-)

Kramkram

Tinnar och torn sa...

Hej där! Vill bara kika in och säga kraaaam. Ni är så duktiga och fint blir det!//Petronella