söndag 12 juli 2009

Boot campen är igång!


Idag har det varit minst sagt full fart här. Jag var lite trög ut med kameran i förmiddags och vad blir straffet för det? Jo, när jag väl har slitit mig från PC och dammsugare och pallrat mig ut genom dörren så är ena sidan av taket nästan färdigt!


Lars och hans pappa la tegelpannor i blixtens fart så tidig eftermiddag var hela ena sidan färdig. Efter att ha sett träreglarna i flera veckor nu och högar med tegelpannor de senaste dagarna så ser det så härligt prydligt ut när tegelpannorna väl är på plats!


Efter sen lunch med tillhörande efter-maten-vila hos Lars föräldrar åkte vi hem och gav oss på fönstren med liv och lust. Svisch, så var första fönstret på plats, svosch, så var fönster nummer två på plats...

...och svooosch så var alla tre fönstrena på baksidan monterade, skruvade och skummade.


Så här ser det ut innifrån garaget - blir väldigt ljust och trevligt.På lite håll ser man ännu bättre hur "hel" baksidan börjar bli nu. Det är så roligt med de delar av byggandet som ger så synliga resultat, visst blir man taggad och motiverad!? Värre är det ju med de "dolda" delarna som man kan hålla på med kväll efter kväll utan att det syns, då känns det som om man aldrig kommer framåt.
.
Men - idag är vi alltså väldigt nöjda och glada med vår insats och ser fram emot att fortsätta boot campen imorgon! Då väntar snickring och målning av undergurt och lister på baksidan, innan vi monterar ner byggnadsställningen och flyttar den till framsidan av garaget för vidare arbete där.
.
Förresten - slänger in en bild på sidan upp mot skogen som är färdig (utom lite målande som måste vänta tills det tryckimpregnerade virket i undergurten har fått "stå till sig" lite). Fick äntligen till någon form av bild efter att byggnadsställningarna togs bort!
.
.
Nu - mot sängen och ladda energi för en ny, (förhoppningsvis) produktiv dag!
.
Uppdaterat: Kära Leena undrade vart tegelstenarna var någonstans - självklart ska det vara tegelpannor. Skyller på tillfällig sinnesförvirring och "lost in translation"! (Tegelpannor på svenska = takstein på norska...)

3 kommentarer:

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Hördududu, hur jag än letade i bilderna såg jag inte några tegelstenar...tills jag insåg att det måste vara tegelPANNORNA du skriver om. Säger man tegelstenar om tegelpannor i Norge? För i så fall vill jag inte tänka på alla språkförbistringar som garanterat kommer att uppstå när jag ska till Bergen och hålla föredrag. Hahaha!
En tegelsten är ju en sån där fyrkantig sten som man klär huset med, eller murar skorstenen med. I Sverige alltså:-)

Tror att det blir kanonsnyggt med det gråa i bebisinredningen.

Många måndagskramar!

Charlotta sa...

Boot campen har verkligen givit resultat vill jag lova! Otroligt snabbt jobbat - är det du som står och skriker ut kommandon till dina jobbargubbar ;-)?...

Jag älskar också Haga Hem. Visste inte att de hade en hemsida... Fast det är ju roligare att åka dit live istället och kombinera med en fika i solen, eller hur?

Kram

//Charlotta.

Maria sa...

Halloj där min favvo-tjockis;-)

Hur går det med campen? Du tar det väl i lagom tempo med tanke på ditt tillstånd hoppas jag.

Hoppas ni hinner njuta lite av semester och gemensam tillvaro. Inte bara jobba, jobba, jobba.... Look who´s talking liksom:) Meen ändå!

Ludde jobbar vidare men jag...JAG njuter av min lediga tid allt jag kan och lite till. Har till och med Alex med mig för det mesta. Är lite smått chockad då en 17 åring kanske borde springa ut och festa i parti och minut. Vi har hur mycket dotter-mor mys som helst och det är jag så lycklig över....så länge det varar.

Idag ser det ut att bli en kanon dag med strålande sol! Hoppas sola lyser på dig med:)

Kramis Maria