måndag 12 januari 2009

Shoppingfredag och fixarhelg

Ja, det blev faktiskt precis en sån härligt produktiv helg som jag hade hoppats på!
.
Lars hade fått till ett finfint avtal med Kvik i Drammen så vi fick lämna tillbaka alla 118 fellevererade och överflödiga delar till köket från i våras och kvitta mot de nya tvättstugeskåpen. Sagt och gjort - efter jobbet på fredag drog vi upp till Drammen med bilen full av diverse skåpsfronter, stommar, sidostycken och lite annat smått och gott. 45 min senare svängde vi ut från parkeringen med en beställning på dörrar till underskåp, tre överskåp och ytterligare tre överskåp som ska bli ett högskåp, i Kviks svarta högglansserie Nero. Till det blir det rostfria, avlånga och "kantiga" handtag. Ville egentligen ha deras "Push Open"-system så man bara trycker på dörren så öppnas den. Men kombinationen högglans och fingeravtryck är inte så kul så det fick bli handtag. Fick jag besked om. Av Lars. Så blev det med den saken.

"Eftersom kvällen ändå är förstörd" som Lars så fint uttryckte det - klockan var ju ändå halv sju - så fortsatte vi helt enkelt upp till IKEA i Oslo. IKEA har öppet till kl 23 på vardagar så hur knäppt det än må låta så är faktiskt fredagkvällar grymma för IKEA-besök. Det är märkligt nog alltid en hel del folk men inte så hysteriskt som på dagtid på helgerna. Gott om plats och tid att gotta sig både på övervåningen och nedervåningen! Vi slog till på en fin bänkplatta i valnötslaminat och en rund tvättho till tvättstugan, tror det kommer att bli fint till de svarta skåpsdörrarna och det vita kaklet bakom. Sen blev det garderoben - Pax Fevik - som jag skrev om i förra inlägget. Tyvärr är inte IKEA lika bra på allt så smart nog finns de 35 cm djupa stommarna bara i vitt och björk (i motsats till de 58 cm djupa som finns i ytterligare tre färger...). Total diskriminering mot oss som bara får plats med smala garderober! Jag var synnerligen upprörd på fredagskvällen men börjar väl lugna ner mig lite nu... Det blev en vit stomme som vi tänkte måla i väggens färg istället men när vi kom hem och fick upp garderoben så blev det rätt ok ändå. Tror vi kan klara oss med den vita stommen som den är - passar bra mot den lattefärgade väggen och de vita listerna.

Resten av helgen gick åt till "garderobsmöblering" - jag älskar att det går in så mycket i skåpet och hur ordning och reda, ordnat och fint det blev - och lite pysslande i hallen. Satte in mina nya lyktor som köptes in precis innan jul och har stått ute fram tills nu och flyttade om lite på saker.

Lars fortsatte att fixa nere i källaren under helgen och nu är det faktiskt både spacklat, slipat, målat OCH städat där nere! Klart för att få upp några lister, skåpen som kommer om två veckor, innerdörrar och så småningom få färdigt bastun. Bilder på resultatet kommer i slutet av veckan när jag är hemma igen!

Ojsh, det här blev visst ett maratoninlägg igen, konstigt att jag aldrig kan fatta mig kort!? Oh well, avslutar iaf med några bilder på min älskade nya garderob - enjoy! Ha en fin kväll nu!


Garderob från IKEA: vit stomme PAX och dörrar FEVIKMina lyktor har fått flytta in i värmen och mina numera ganska omtalade gummistövlar får vara en liten prydnad i sig!

Odins hundkorg har åkt in i vardagsrummet och där den svarta stolen står nu vill jag så småningom ha en mörkbrun skinnfåtölj (tex IKEA's Tullsta) med en mysig pläd i!

Close-up på lyktorna (från Jernia och Plantagen)


Se vilken ordning och reda det blir nu med massor av plats för stövlar och skor så att de slipper att stå och skräpa på golvet i hallen. Och i sovrummet. Och källaren. Och alla förråd...

5 kommentarer:

Maria sa...

Snyyyyyygt;-)

Kram

Viveka på Humlebacken sa...

Det blev ju kanon!

StrandviksVillan sa...

Wow vilken förvaring ni fixat!
Verkligen snyggt, särskilt blandningen mellan ljust och mörkt.
Ha det fint! A-C

Charlottas hemmaplaner sa...

Hejsan svejsan!

Det blev verkligen super-duper snyggt!

Jag skrattade gott åt ert IKEA besök sent på fredagskvällen. Eftersom vi själva är inne i en intensiv PAX-period så förstår jag precis!!!! Visst blir man helt insnöad och lär sig alla detaljer på Komplement-inredningen?

Ha det så bra!

Kram

//Charlotta.

Susanne sa...

haha bilderna pa den valordnade garderoben paminner lite om den dar reklamfilem for Heineken.. haha!! Extas!!:)
Jag drommer ofta om att ha en riktigt stor och valordnad garderob...en dag!!:)