tisdag 6 januari 2009

"And so I'm back...

....from outer space".... Okej, inte riktigt kanske, men det känns inte långt ifrån. Har haft en låååång och otroligt skön julledighet så det var nästan som att komma tillbaka från yttre rymden när vardagen satte fart igen här igår. (Nej, Norge är inte lediga idag. No further comments.)

Vet inte om det var Marias inspirerande tvättstugeinlägg, min kompis Fridas fina tvättstuga eller bara allmän vila och frånvaro från huset som gjorde att vi kom tillbaka hem till Karlsebakken efter långt jul-och nyårsfirande i Göteborg fulla av inspiration och motivation. Vi mjukstartade med att vila oss i form på soffan (eller ett hårt träningspass i rodel som min käre far säger) men på söndag kväll tog det helt plötsligt en abrubt vändning. Helt plötsligt kom inspirationen mot oss som en vägg och den brainstormingen som tog fart då... ja, den var inte att leka med! Planen för vår 2009 är följande:
Vi kickstartar på fredag med en sväng till IKEA för inhandling av garderob till entrén. Det blir förhoppningsvis en Pax Fevik (mörkbrunt trä och frostade glasdörrar) om IKEA-guden vill oss väl och den finns på lager. Sen har Lars redan börjat att slipa och spackla taket i källaren. Där ska vi få färdigt tak och väggar (målas vitt), bygga bastu (bara ett skal av väggar än så länge) och finfina skåp från Kvik ska monteras vid det som blir tvättstugedel.

När detta är färdigt är vi säkert framme i mars någon gång och då fortsätter vi med andra våningen och sätter tänderna i sovrummen där uppe. Vi målade ju där för ett år sedan men nu ska väven ner, det ska spacklas och målas ordentligt och vi ska bygga ny fin garderob i nya sovrummet. Sen är det dags för kontoret och efter det fortsätter vi ute.

Uh, när jag ser det så här så inser jag att planen är rätt omfattande ändå. Oh well, det är väl bara att hoppas på att motivationen och inspirationen biter sig fast ett tag till då.

Men nu är det dags att slå ihop datorn för idag, kroppen har faktiskt inte anpassat sig helt till vardagen och kräver SÖMN, SÖMN, SÖMN. Den är ju trots allt van till 12-timmars pass under mitt nya härliga julklappsduntäcke....

Gott att vara tillbaka iallafall - har saknat er alla mina bloggisvänner!

5 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Gott att ha dig tillbaka!
kram

Charlottas hemmaplaner sa...

Hej!

Gillade bilden på UFO't. Precis så där känner jag mig just nu när jag är tillbaka på jobbet.

Nu till helgen skall jag städa undan julen och sedan hoppas jag återfå den där inspirationen som du pratar om.

Ha det så bra och lycka till med alla projekten!

Kram

//Charlotta.

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Halloj tjejen!

Skönt att du är tillbaka nu, ordningen återställd!

Superduperfint det blev med dina gardiner. Jag har varit gardinallergiker (eller lat) i många, många år, men nu börjar jag faktiskt ändra mig. Det är ombonat och mysigt med gardiner, så jag kommer nog att slänga upp några här också vad det lider. Du inspirerar!

Skrattade åt era vårplaner och tänker på att vi (Jonas) på samma tid planerar att isolera hela ovanvåningen, installera köket, lägga all golvvärme på ovanvåningen samt färdigställa mitt kontor.

Skillnaden mellan er och oss är att ni njuter av livet också, det gör inte vi. Inte just nu i vart fall.
Eller, jo, men inte på samma sätt. Vi har upptäckt att vi nästan inte kan föra normala samtal längre, med andra människor, eftersom vi är så inne i det här jäkla bygget. Nä, nu börjar jag på allvar längta efter sommar och färdigställande så att vi kan LEVA också.

Din gran var urtjusig, precis som du på bilderna. Jättekul att se dig på riktigt. Mycket roligare att ha ett ansikte på den man "känner".

Och du, du börjar visst bli lite förnorskad. Jag har hittat några ställen i dina texter den senaste tiden som är på norsk-svenska. Kul och charmigt, tycker jag. Och intressant att se att man så lätt plockar upp de vardagligaste orden.

Nu måste jag jobba.

Kram på dig!

Maria sa...

Då kör vi påt igen da....nytt år nya utmaningar och JISSES vilket härligt program ni har framför er;)

Det verkar som du gjort som jag, struntat i allt och bara varit, ah så skönt och vilket lugnt jullov vi haft. Ändå lyckades vi pilla dit tvättstugan. Skumt det känns som en evighet sedan, hihi.

Nu är man i alla fall igång igen, jobb, träning/matcher (visserligen inte för min del men utan mig klarar inte de mina av sin idrott)och annat som hör vardagen till.

Nu längtar jag som en galning efter att få möta våren i nya huset. Fast egentligen, varför stressa och hela tiden längta framåt. Nä från och med nu ska jag njuta av alla dagar och ta dem som de kommer. Du blev först med min nya instinkt;-)

Och jo tjejerna vann igår med. De leder serien. Målet är givetvis ett SM-guld. Hoppas de klarar det för det var ingen höjdare förra året då Ludde tog laget till Globen och final och torskade på målsnöret. I år blir det andra bullar....hoppas jag, för husfridens skull;)

Kramkram // Maria

Susanne sa...

kontoret..??