onsdag 26 augusti 2009

Storken har anlänt!

Välkommen till världen Astrid - född kl. 03.08, fredagen den 21 augusti
.
Vår projektplanering går verkligen bra. Jättebra. I onsdags kväll började Lars slipa ner golvet i barnummet för att förbereda målning (än var det ju över två veckor kvar till beräknad födsel så det var ju gott om tid). I torsdags morse vaknade jag med regelbundna värkar. Eller tjena - det tog fram till kl 17 på eftermiddagen innan Lars lyckades övertyga mig om att det faktiskt var det det var (det var ju som sagt två veckor kvar och vi hade ju massor kvar att göra så bebisen kunde ju inte komma ännu!). Istället åkte jag och hälsade på en kollega utanför Oslo som också ska ha barn nu och shoppade de sista barnkläderna och lunchade...
.
På kvällen var det dock inget tvivel om vad som var igång. Vi var inne på sjukhuset kl 21.30 och efter en egentligen helt ok progression bestämde sig helt plötsligt Mini för att låta handen komma ut före huvudet. Då blev det snabbt bestämt att det var nödvändigt med akut kejsarsnitt och sen gick det fort. 10 min senare var vi på väg in på operation där det dessutom visade sig att Mini låg med rumpan ner (och antagligen har gjort hela tiden men som inte har gått att upptäcka). Det var därmed en fot som hade försökt komma ut först, inte en hand.
.
Allt gick väldigt fort och klockan 03.08 fredag den 21 augusti, 15 dagar tidigare än beräknat, såg lilla Astrid dagens ljus för första gången, 2570 gram liten.
.
Vi har haft en fantastisk tid på BB, där Lars fick bo tillsammans med mig och Astrid, och blivit så otroligt fint omhändertagna av personalen där. Massor av hälsningar har strömmat in från familj och vänner - tusen tack för det! Stort tack också till alla som har lämnat hälsningar och kommentarer här på bloggen och undrat hur det går - det uppskattar jag verkligen!
.
Igår (tisdag) kom vi hem och nu försöker vi bara hitta "vår" vardag med lilla Astrid. Hon är världens finaste (såklart!) och sysselsätter sig mest med att äta och sova. Just ätandet är hon väldigt duktig på - när vi åkte hem hade hon inte gått ner i vikt som många nyfödda gör utan istället lagt på sig 90 g och väger nu 2660 g. Vi är självklart väldigt glada för att hon växer till sig, hon är ju så väldigt liten. Nästan alla kläder är för stora, även i minsta storleken 50, så på vägen hem från sjukhuset fick vi köra förbi H&M vars bodies i stl 50 är de enda som passar på lilla fröken...
.
Och barnrummet då? Jodå, Lars har åkt fram och tillbaka mellan sjukhuset och hemma för att göra färdigt golvet så nu är det faktiskt bara en fondvägg och lite möblering kvar. Lovar att rapportera så snart det börjar ta form.
.
Nej, nu ska jag gå upp och beundra och snusa lite på vårt lilla underverk som ligger i sin säng och sover så gott. Hörs snart igen!

20 kommentarer:

Pink lady sa...

Gratulerer så mye med lille Astrid, hun er helt nydelig og det er navnet også. Kose dere masse:) Klemmer fra Pink Lady

Fru Fjeldhammer sa...

gratulerer med det lille nurket!!
kos dere..

klem

Charlotte sa...

Gratulerer så mye med ei nydelig lita prinsesse (og et norsk prinsessenavn har hun jo fått også!) En venninne av meg fikk også ei lita prinsesse nå på fredag, og hun skal hete Madeleine!
Kos dere masse i den herlige tiden dere har foran dere!
Hilsen Charlotte

AG sa...

Gratulerer så mye! Kjempenydelig jente:)
Ønsker dere en finfin dag!

Viveka på Humlebacken sa...

Wow, vad underbart! Sitter här med gråten i halsen och minns hur det var att ha en sån där liten. Det var helt underbart!!! Och jobbigt ibland, men kom ihåg att njuta så mycket du kan, för rätt vad det är så går hon i tvåan på gymnasiet och då sitter man där.. Fast det är mysigt det också:)
kramis

Angelica sa...

Åh vad roligt! Jag tittade in eftersom Viveka länkade till dig! Och vad härligt med en ny blogg och så till på köpet har du fått en alldeles ny liten flicka :D Tusen grattis till dig och det lilla underverket!!!

Hoppas att allt går smidigt nu ibörjan och att ni får klart barnrummet, kom från en som absolut aldrig kommer att bli klar i mina barns rum *skrattar*!

Många kramar och hoppas att du får en ljuvlig onsdag!

Angelica

Helena sa...

Åh grattis.Vad underbart härligt för er.Skönt att allt har gått bra.
Vår äldste son hade handen på huvudet när han kom ut men det gick bra ändå.
Lycka till nu med er lilla Astrid.

Grattiskramar till er ALLA.
Helena

Victoria sa...

Grattis! Måste kännas fantastiskt! Hon e bedårande!

KRamar Victoria, Tobias hälsar oxå

Sofia sa...

Grattis! Känns ju nästan som att jag känner dig trots att jag bara läser din blogg och sällan lämnar några spår efter mig.

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!!!
Åh, vad fantastiskt och underbart.och så liiiten hon är det lilla fröet. Håller tummarna för att hon blir en en go och gla tjej med stort hjärta och mycket humor. Och humör;-)

Många kramar till er, och njut och gosa så ofta du kan.

Maria sa...

ÅÅhhhhh, nej men åååhhhhhhhh.

GRATISKRAMAR

Så glad jag blev av att se ditt inlägg! En tjej tänka sig:) Du som nästan var säker på en kille. Tjejer är jättebra, jag har ju två:)

Så söt och så liten. Vilket drama då hon skulle ut då. En hand, nej en fot och rumpan ner och slutligen akut kejsarsnitt. Skönt att det gick väl med er till sist. Det blir en kul story för dig att berätta sedan varje år hon fyller. Haha, jag berättar fortfarande för mina barn hur det var när de kom till världen:)

Ha det så himlans bäst, och sköt om er nu.

Masvis med kramar till er och en puss också:)

Maria

StrandviksVillan sa...

Men oj så det kan gå!

Varmt G R A T T I S till er nya familjemedlem! Hon är så väldans söt! Om man hade en sån liten en att snusa på... Nämen vad säger jag!?! Jag har redan fyllt min kvot! Haha!

Ha det nu jättemysigt tillsammans. Kom ihåg att sköta om dig själv också och unna dig lite lyx ibland. Vi väntar snällt på bilder tills du har tid med oss :)
Kramkram, Ann-Christine

Ina sa...

Gratulerar till den lilla... urfint namn...

Minns tillbaka till helt underbara dagar... passa på och njut.

kram .

Tinnar och torn sa...

Åhhh, grattis så himla mycket! Vad mysigt det ser ut där hon ligger. Jag har undrat lite över tystnaden men tänkt att ni har fullt ös nu innan. Det hade ni ju med men inte riktigt det öset jag trodde ;o) Så skönt att allt gått bra. Kramar i massor//Petronella

Emmas utsikt sa...

Grattis till den lilla, och för ett fint namn! Vi värderade också Astrid till vår lilla tjej, men blev aldrig eniga om norskt eller svenskt uttal så vi fick en Clara. Njuuuuuut tiden som kommer, den går alltför fort.

Ida sa...

WOW... allerede :-) Gratulerer så mye med skjønne lille Astrid! :-)
Høres ut som om du har hatt en veldig fin fødsel - å komme på keiserlig vis er jo en kunst det også :-)

Nyt dagene i lange drag! Det går så fort!!!

Klemmer fra Ida

Charlott sa...

Blev alldeles varm i hjärtat när jag klickade på Karlsebakkens länk och fick se att det lilla miraklet redan anlänt. STOOORT grattis!!!

Vilken liten sötnos! Och vilket vackert namn. Astrid betyder väl stjärna om jag inte minns fel.

Sköt nu om dig och den lilla prinsessan!

Kram


//Charlotta.

Husprojekt Drömhus sa...

aaaw såå fin!! helt bedårande!!!! Stort grattis till er lilla sessa, 21 aug minsann.. samma födelsedag som jag, inte illa :) hee,
Lycka till & njut av mammatiden! Den är underbar.

Emmas idéer sa...

Ett sent grattis till en otroligt söt tös.

rirri sa...

grattis! min lille prinsesse kom dagen før din, den 20 hehe.

det er sååå fantastisk!!

hvot fødte du?