söndag 1 augusti 2010

Tilbaka från husmålarland

Efter en vecka av målande och målande och lite uppehåll för spöregn är huset äntligen färdigmålat! Känns oerhört skönt att få avsluta ännu ett projekt, inte minst sedan vi började planera för att måla om för två år sedan... Vi har fått fantastisk hjälp från mamma och pappa som har varit här sedan i onsdags - mamma har passat Astrid medan pappa, Lars och jag har målat. Perfekt att ha med pappa som med sina två meter når lite högre upp än Lars och jag med våra 1,75... TUSEN TACK mamsen och pappsen för att ni var här och hjälpte oss!!
:
Fyra 10-litare med Drygolin senare och målarfärg överallt - inklusive min hårbotten - så är huset nu vitt, vitt, vitt! Dessutom fick Lars bytt ut en trasig takränna, bytt nerlöpen till vita (likadant som på garaget) och inte minst monterade pappa och Lars upp våra fina grå markiser från Aulin & Bäck som vi fick i julklapp av mama och pappa.
.
Härligt med vitt!


Har jag visat bilder på det färdigmålade altanstaketet? Här kommer det en till i så fall!


Äntligen har huset och garaget samma färg! Lars hade hunnit dra in markiserna när jag kom ut med kameran så mer bilder på dem kommer en annan dag.
.
Nu lutar vi oss tillbaka och njuter av att ha avslutat ännu ett stort projekt här på Karlsebakken, bäst att njuta av känslan så länge den varar! Det är många fler projekt på To do-listan så imorgon är vi säkert igång med nästa grej....

Om inte annat är det andra stora grejer på gång imorgon - Astrids första dag på dagis! Kan inte förstå att vår lilla fågelunge på 2570 g redan är ett år snart och därmed också dagisklar (med norska mått mätt...). Själv hade jag gärna kunnat tänka mig att hänga på det svenska systemet och kunna vara hemma tills hon är minst 16 mån men har man utvandrat så har man. Bara att ta det onda med det goda... Det känns iallafall tryggt och bra med det dagiset hon ska gå på, ett av de minsta här i kommunen. Det ligger tyvärr lite avigt till när det gäller hämtning och lämning ("fel håll" i förhållande till vart vi bor och jobbar) men trots allt bara 5 min bilresa och ca 20 min promenad bort.

I fredags ordnade jag de sista inköpen och mamma har snällt hjälpt till att namna det mesta av grejer och kläder så nu tror jag att lilla fröken ska vara kittad och klar!

Joggingskorna (Puma stl 19...) står klara att användas

...liksom inneskor från H&M, fleecejacka från Polarn & Pyret, regnsstövlar från Reflex och regnkläder från Didrikssons.

Nope, nu är det dags för en lång dusch - kommer nog att ta en stund att tvätta ur all målarfärg - och sen sova fem kvart i timmen för att vara utvilade och laddade inför morgondagens spännande aktiviteter.

Sov gott alla söta!

5 kommentarer:

Jessica sa...

Vad duktiga ni är Caro! Och tänk att lilla fröken ska börja daigs! Klart att hon ska ha de sötaste joggingskorna jag någonsin har sett :)

Stor kram vännen min! Glöm inte av att vila lite emellanåt :)

Viveka på Humlebacken sa...

Å vad fint det blir!!!

StrandviksVillan sa...

Härligt med helvitt hus, så snyggt!!
Men näää, ska lillan redan börja dagis?? Tiden går ju verkligen alltför för fort - du visade nyss bilder av bebismagen ju....
Vi har också dagis åt fel håll, men det är också bara fem minuter och dagiset är litet och trevligt så det uppväger.

Lycka till med er nya vardag!
kram!!

Maria sa...

Long time no seeee..... En vecka kvar på semestern men nu börjar det klia lite igen:)

Det är något visst med vita hus. Så vackert. Bra jobbat och dina föräldrar verkar vara ena pärlor som så ofta ställer upp.

Tänk att det gått så fort, minns det som igår när du berättade att du var gravid. Inte för att vi känner varandra IRL men jag blev så glad över nyheten att jag fällde en tår:) Då börjar nästa resa för er, dagis resan. Snart går hon i skolan och sedan lite tonår med allt vad det innebär och tjoff så tar hon studenten och sedan vill hon gå på "walk abouts" ut i världen.

Ja det går sannerligen fort och det gäller att njuta medan man kan:)

Snart skulle väl ni till prästen också, var det inte så?

Stooor kram

Maria

Soltorp sa...

Jättesnyggt med vitt hus!!! Det är såå fint! Vilket jobb och slit men skönt när det är klart och så blir det ju så fint! Gulliga kläder, det är så kul att köpa sådana där små kläder ju! kram